tiistai 4. tammikuuta 2011

KAI PHAT BAI KA-PHRAO - pikapaistettua kanaa ja basilikaa


Tätä on thaimaalainen ruoka - kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista! Pikapaistettuja ruokia tehdessä on ehdottoman tärkeää että (wokki)pannu on erittäin kuuma ja että liha paistetaan kahdessa tai useammassa erässä, jolloin liha paistuu nopeasti mehevän rapeaksi eikä päästä nesteitä pannulle jolloin liha vain hiljalleen keittyy omissa nesteissään. Pikapaistetut ruuat ovat hyvin tyypillisiä - ja helppoja! - thaikeittiön herkkuja.

500g broilerin rintafileetä suikaloituna hyvin ohuiksi suikaleiksi/siivuiksi
4-5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
4-5 thaichiliä hienonnettuna
1rkl kalakastiketta
2rkl osterikastiketta
kasviöljyä uppopaistamiseen
2 kourallista thaibasilikan tai pyhän basilikan lehtiä
2rkl kasvis- tai kanalientä
1/2tl sokeria
1 punainen paprika sopivina suupaloina (peukalon levyisiä suikaleita puolitettuna)
1 sipuli ohuina lohkoina

Sekoita kanasuikaleet, valkosipulisilppu, chilisilppu, kalakastike ja osterikastike kulhossa. Marinoi jääkaapissa vähintään 30min.
Kuumenna reilusti öljyä wokkipannussa. Kun öljy on kuumaa, pudota siihen muutama basilikanlehti. Jos ne alkavat heti pihistä, öljy on tarpeeksi kuumaa. Ota sivuun 1/4 basilikan lehdistä ja uppopaista 3/4 lehdistä noin minuutin ajan tai kunnes ne ovat rapeita. Nosta reikäkauhalla öljystä tai valuta siivilässä, kuivaa talouspaperin päällä. Kaada öljy pois tai säästä kanan paistamista varten.
Kuumenna 2rkl öljyä samalla wokkipannulla, pikapaista puolet marinoidusta kanasta hyvin kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, ota pois pannusta ja paista loput kanat samalla tavalla.
Laita kaikki kanat takaisin wokkipannuun, lisää liemi, sokeri, paprika ja sipuli ja pikapaista vielä 1-2min.
Laita sekaan tuoreet basilikan lehdet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele paistetuilla, rapeilla basilikanlehdillä.
Huom. Älä missään nimessä liioittele paistoaikaa - ohuet kanasuikaleet paistuvat muutamassa minuutissa ja ruoka on parhaimmillaan kun kasvikset hieman rapsahtavat suussa! Herkullista!

2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa herkulliselta! Ihanat Thaimaan tuoksut lehahti nenään.
    Testiin menee, kunhan uskaltaudun uppopaistoon :)

    VastaaPoista
  2. Ei varsinaisesti tarvitse uskaltautua uppopaistoon, riittää kun basilikanlehdet paistaa runsaassa öljyssä nopeasti. Kannattaa vaan varoa siinä vaiheessa kun heittää tuoreet lehdet öljyyn, aluksi ne räiskyvät jonkinverran ja öljypisaroita saattaa lennellä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...