perjantai 19. lokakuuta 2012

PAREMPI PYY PIVOSSA?

Valmistin viime syksynä elämäni ensimmäistä kertaa ruokaa riistasta. Hommasta teki astetta haasteellisempaa se, että ruokia maistelemassa oli kourallinen metsämiehiä puolisoineen. Tänä vuonna ajattelin kokkailu olevan helpompaa edellisen vuoden kokemusten pohjalta. Vaan nytpä metsämiesten mukana tulikin jäniksen, riekon ja teeren sijasta neljä pikkuista pyytä. Miten niistä loihtisi sapuskaa 7-8 hengelle?!


Onneksi tuttavan pakkasesta löytyi lisäksi metso kokattavaksi. Vieläkään stressitaso ei laskenut, enhän ollut metsoakaan aiemmin valmistanut ja kaikki reseptit tuntuivat olevan kokonaisena uunissa paistetulle linnulle, enkä halunnut alkaa jakaa kokonaista metsoa lautasille.

Löysin kuitenkin pari reseptiä, joita soveltamalla sain kyhättyä ihan mukavan illallisen. Pyyn ja metson lihat olivat yllättävän mietoja ja niitä olisi voinut maustaa kevyemminkin. Metso oli lihaltaan tummempaa ja riistaisampaa, mutta maistui silti myös 8v apukokille.


Alkuruuaksi valmistin pyyn rintaa filotaikinanyytissä mustaherukka-punaviinikastikeella.


Pääruuan halusin haudutella kaikessa rauhassa valmistellessani samalla muita ruokia, joten tein metsopataa. Lisukkeilla taioin ateriasta hieman täyttävämmän. Perinteisen perunalisukkeen sijasta tein ohraa, johon sain näppärästi upotettua kauhallisen lintupataa sen leviämättä (tämän enempää) pitkin lautasta. Lisäksi tarjosin moneen otteeseen hyväksi havaittuja uunijuureksia.


Jälkkäriksi suunnittelin ensin syksyistä omena-kaneli-tiramisua, mutta viime hetkellä vaihdon suunnitelmia. Kitisen blogista löysin suklaisen puoloffeen reseptin ja se sopikin vallan mainiosti riistaillallisen päätökseksi.


Ilta oli oikein leppoisa ja mukava. Suunnittelen tässä parhaillaan syksyistä menua omalle perheelle. Olisin halunnut tehdä riistaillalliselle alkupalaksi porocarpacciota, mutta veikkasin ystävieni suhtautuvan epäilevästi raakaan lihaan, ja säästinkin idean hamaan tulevaisuuteen. Mies on juuri lähdössä linnustamaan, joten elättelen toiveita pääruuankin päätymisestä lautaselle carpaccion lisäksi.


(Maisemakuva on lainattu yhdeltä metsämiehistä)2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä :) Tuota filotaikinanyytiä täytynee itsekin testata, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Olen yrittänyt vastata tähän jo pari kuukautta, mutta blogger sekoilee eikä anna näpytellä vastausruutuun mitään :P

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...