lauantai 27. lokakuuta 2012

APPELSIINIMOKKAJUUSTOKAKKU

Oma syntymäpäivä on hyvä tekosyy testata jotain uutta ja ehkä vähän oudompaa makuyhdistelmää juustokakkuun. Vaikkapa kahvia ja appelsiinia.


10 Domino täytepipari täytekeksiä
5 Domino mokka täytekeksiä
40g voita

200g mascarponea
2dl kuohukermaa
1dl tomusokeria
1 appelsiini
1 vaniljatanko
4 liivatelehteä
60g valkosuklaata
½dl vahvaa kahvia

Hienonna Dominot monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä keksiseos tasaisesti leivinpaperilla pohjustetun pienehkön (n.20cm)irtopohjavuoan pohjalle.

Pese appelsiini, raasta kuori ja purista appelsiista mehu. Puolita vaniljatanko ja kaavi siitä siemenet veitsellä. Vaahdota kerma ja lisää siihen puolet tomusokerista. Yhdistä puolet mascarponesta, puolet vaniljatangon siemenistä, puolet raastetusta appelsiinin kuoresta sekä sulatettu valkosuklaa. Kuumenna hieman alle puolet appelsiinimehusta ja liuota siihen 1½ liivatelehteä. Jäähdytä hieman ja sekoita appelsiinitäytteen joukkoon. Nostele lopuksi sekaan puolet vaahdotetusta kermasta. Tasoita seos keksipohjan päälle.

Liuota 1½ liivatetta kuuman kahvin sekaan. Sekoita keskenään loput mascarponesta, tomusokerista ja kermavaahdosta ja lisää jäähtynyt kahvi-liivateseos. Tasoita seos appelsiinitäytteen päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa. Valmista sillä aikaa appelsiinikiille. Kuumenna loput appelsiinin mehusta ja sekoita joukkoon loput vaniljatangon siemenistä ja liivatelehti. Anna jäähtyä ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Voit toki myös sekoittaa kaikki juustokakun täytteet keskenään jos teet tämän kokoisen kakun. Hieman pienemmässä vuoassa kerrokset olisivat erottuneet paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...