keskiviikko 31. lokakuuta 2012

ANKANRINTAA GRANAATTIOMENAKASTIKKEELLA

Hain inspiraatiota ankkareseptille Sylvia Winnewisserin kirjasta Herkullisia riista- ja linturuokia. Kirpeät ja hedelmäiset maut tasapainottavat mukavasti tuhtia ankanrintaa, joten granaattiomenakastike kuulosti kokeilemisen arvoiselta. En kuitenkaan valmistanut ankkaa tai kastiketta aivan kirjan tarjoamalla ohjeella. Ankanrinnat tilasimme ystävältä saadulla Delicardilla ja valmistimme ne Delicardin sivuilta löydetyllä, jo aiemmin testaamallamme reseptillä.


2kpl (700g) ankanrintaa

½dl juoksevaa hunajaa
1tl korianterinsiemeniä
½tl inkivääriraastetta
suolaa, mustapippuria

4 salottisipulia
neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2dl kanalientä
1 granaattiomena
½dl St.Dalfour vadelma-granaattiomenahilloa

Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista.

Leikkaa useita pitkittäisiä viiltoja ankanrinnan rasvapintaan. Suolaa ja pippuroi ankanrinnat, paista keskilämmöllä ensin rasvapuolet rapean ruskeiksi, sitten toinen puoli nopeasti. Säästä ankanrinnoista irtoava rasva. Sekoita hunaja, korianterinsiemenet ja inkivääriraaste. Sivele seos ankanrintojen pintaan. Paista ankanrinnat 100-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 60-65 °C (noin 35 min). Anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittyinä noin 30 min. Kuumenna ne rasvapuoli alaspäin pannulla ennen tarjoilua ja viipaloi annospaloiksi.


Valmista kastike ankanrintojen vetäytyessä. Kuumenna paistamisesta jäänyt ankanrasva, kuullota siinä hienonnettua salottisipulia kunnes se on läpikuultavaa. Lisää kanaliemi ja vadelma-granaattiomenahillo ja keitä hieman kokoon. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon granaattiomenan siemenet. Tarjoa ankanrintaviipaleiden ja vaikkapa paistettujen perunoiden kanssa.




1 kommentti:

  1. Kastike kuulostaa tosi namilta, granaattiomena on yksi suosikkejani.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...