maanantai 29. lokakuuta 2012

MAHTIMUREKE

En ole koskaan valmistanut perinteistä mureketta, jonka sisältä paljastuu keitetty kananmuna. Ihan perusperinteiseen tapaan en kuitenkaan valmistanut mureketta nytkään, vaan kokeilin päällystää murekkeen purjolla. Onnistui, ja maistui todella herkulliselta.


500g naudan jauhelihaa
½dl ruiskorppujauhoja
1dl Lindahlsin turkkilaista jogurttia
n.1tl suolaa
½tl mustapippuria
½tl valkopippuria
2tl kirveliä
1tl Provencale -yrttiseosta
1 kananmuna
2rkl paahdettua sipulirouhetta (morttelissa hienoksi jauhettuna)

oliiviöljyä
3 kananmunaa
2 purjoa

kastike:
1dl lihalientä
2dl ruokakermaa
1rkl Dijon-sinappia
1rkl rakeista sinappia

Sekoita mureketaikinan ainekset huolellisesti tasaiseksi massaksi.

Poista purjoista sojottavat vihreät osat ja juuripää, eli säästä vain siisti suora pätkä purjoista. Halkaise purjot ja huuhtele huolellisesti. Irrota purjosta muutama uloin kerros ja keitä kananmunien kanssa seitsemän minuuttia. Hienonna sillä aikaa purjon sisimmät kerrokset ja kuullota pari minuuttia oliiviöljyssä. Kuori ja halkaise keitetyt kananmunat ja anna purjojen hieman jäähtyä sillä aikaa. Sekoita jäähtyneet kuullotetut purjot mureketaikinaan. Vuoraa esim. leipävuoka leivinpaperilla ja asettele keitetyt purjot siististi vuoan pohjalle ja seinämille niin että purjo"nauhojen" päät ylettävät murekkeen päälle käännettäväksi.

Levitä ohut kerros mureketaikinaa vuoan pohjalle ja asettele munanpuolikkaat jonoon taikinan päälle. Täytä kananmunien välit ja koko vuoka lopulla mureketaikinalla. Käännä purjojen päät vielä murekkeen päälle niin että koko mureke on purjokuoren sisällä.



Paista mureketta 220 asteisessa uunissa 15 minuuttia, alenna lämpö sitten 150 asteeseen, peitä mureke kostutetulla leivinpaperilla ja paista vielä 20 minuuttia. Kumoa mureke leikkuulaudalle ja leikkaa annospaloiksi.

Valmista kastike kiehuttelemalla aineksia kokoon niin kauan, että kastike on sopivan paksua.

Tarjoile mureke keitettyjen perunoiden tai perunamuussin sekä kerma-sinappikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...