perjantai 19. lokakuuta 2012

FILOTAIKINAAN PIILOTETTUA PYYN RINTAA

Pyyn liha on vaaleaa ja mietoa. Lintu on niin pienikokoinen, ettei siitä kannata paljoakaan muita lihoja syötäväksi irrotella kuin rintafileet. Rangoista voi toki keitellä liemen, jos jaksaa. Löysin pyylle kivan kuuloisen reseptin, tosin halusin sitä hieman muokata maustamisen osalta.


8 kpl pyyn rintafileitä
8 siivua ilmakuivattua kinkkua
8 salvian lehteä
8 arkkia filotaikinaa
kourallinen parmesaaniraastetta
50g sulatettua voita
nokare voita
suolaa, mustapippuria

Sulata filotaikinalevyt. Sulata voinokare pannulla ja paista nopeasti rintafileiden pinta kiinni. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sudi voisulaa filotaikina-arkin toiselle puoliskolle ja taita voitelematon puoli voidellun päälle. Aseta siivu ilmakuivattua kinkkua taikinan keskelle ja salvian lehti kinkun päälle. Annostele kukkurallinen teelusikallinen paremsaania salvian lehdelle, ja pyyn rinta koko komeuden päälle. Kääri sitten ilmakuivattu kinkku fileen ympärille ja kasaa filotaikinasta varovasti nyytti fileen ympärille. Kokoa näin kaikki kahdeksan nyyttiä ja voitele ne vielä voisulalla. Paista uunissa 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa mustaherukka-punaviinikastikkeen kanssa. Itse keittelin kahdeksalle hengelle pullollisen punaviiniä kokoon voissa kuullotetun silputun punasipulin, timjamin ja rosmariinin kanssa, siivilöin ja lisäsin hieman lihalientä, keittelin taas kokoon ja lisäsin mustaherukkahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...