tiistai 6. heinäkuuta 2021

PAD KRAPAO GAI

Jostain kumman syystä pad krapao on jäänyt meillä kokonaan kokeilematta kotikeittiössä. Virhe piti välittömästi korjata. Tähänkin ruokaan on lukuisia reseptejä, jotka poikkeavat toisistaan suuresti. Broilerin (gai) sijasta ruokaan voi käyttää myös possua (muu) ja jauhelihan sijasta siivuttaa lihasta ohuenohuita siivuja, jotka paistuvat kuumassa wokkipannussa hetkessä. Thaibasilika on kuitenkin ainesosa, joka kaikkia reseptejä yhdistää eikä sitä saa unohtaa, sillä se on koko ruuan sydän. 

Muista, että thaimaalaisten wokki- eli pikapaistettujen ruokien ydin on todella kuuma pannu ja erittäin nopea kypsennys. Vähänkin liian pitkä kypsennysaika tappaa ainesten raikkaan, tuoreen maun. Samalla kypsennystapa tekee näistä ruuista todella nopeita ja helppoja valmistaa!


riittää keskimäärin kolmelle ruokailijalle

3 rkl (maapähkinä)öljyä
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 kevätsipulia siivutettuna
3 salottisipulia neljään osaan lohkottuina
kourallinen (n.120g) vihreitä papuja (haricot) 5cm pätkinä
400 g broilerin jauhelihaa
10-20 hiirenkakkachiliä (prik ke noo, eli pienenpieniä ja tulisia thaichilejä) hienonnettuna
2 isoa, punaista chiliä siivutettuna

2 rkl limemehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl palmusokeria
2 rkl vettä

iso puntti thaibasilikaa (jätä osa koristeluun)
2 rkl minttua hienonnettuna

1 kananmuna per ruokailija
jasmiiniriisiä


Yhdistä pienessä kipossa kalakastike, osterikastike, limemehu ja sokeri. Kuumenna wokkipannu erittäin kuumaksi ja lisää pannulle puolet öljystä. Paista broilerin jauheliha parissa erässä niin, ettei pannu pääse viilenemään ja jauheliha paistuu eikä keity. Älä ylikypsennä, vaan ruskista juuri ja juuri kypsäksi. Poista jauheliha pannulta.

Lisää loppu öljy pannulle ja kuumenna. Lisää pannulle valkosipuli, pavut, chilit ja sipulit. Pyörittele pannussa minuutin ajan. Lisää pannulle paistettu jauheliha. Heitä sekaan thaibasilika ja minttu, sekä kastikeseos ja pari ruokalusikallista vettä. Paista taas minuutti. Paista pikaisesti pannulla kananmunat jättäen keltuainen löysäksi. Voit tehdä tämän myös ennen wokkaamista. Tarjoile pad krapao keitetyn jasmiiniriisin ja paistetun kananmunan kanssa ja viimeistele annos thaibasilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...