torstai 14. toukokuuta 2020

POLLO ALLA CACCIATORA - metsästäjän broileripata Jamie Oliverin reseptillä


Metsästin vuosikausia kokoelmaani suomenkielistä painosta Jamie Italiassa -kirjasta. Englanninkielisenä kirjaa löytyi, mutta suomenkielistä ei löytynyt yhdestäkään kirjakaupasta tai kirppikseltä.

Lopulta löysin kirjan tori.fi:stä lähes iskemättömässä kunnossa.


Ensimmäisenä kokeilulistalla oli pollo alla cacciatora.


2 kg broileria paloiteltuna (tai vastaava määrä valmiita paloja, esim. koipireisiä)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
8 laakerinlehteä
2 tuoretta rosmariinin oksaa
3 valkosipulinkynttä (murskaa yksi ja viipaloi kaksi)
½ pullollista chiantia
vehnäjauhoja jauhottamiseen
neitsytoliiviöljyä
6 anjovisfileetä
1 kourallinen kivettömiä vihreitä tai mustia (kalamata) oliiveja
2 tlk (à 400 g) säilöttyjä luumutomaatteja

Mausta broilerinpalat suolalla ja mustapippurilla. Pane palat kulhoon. Lisää laakerinlehdet, rosmariinin oksat sekä murskattu valkosipulinkynsi ja kaada viini päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten yön yli.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Valuta broilerinpalat ja kuivaa ne talouspaperilla. Ota marinadi talteen. Jauhota broilerinpalat vehnäjauhoilla ja karistele ylimääräiset jauhot pois. Kuumenna uuninkestävä pannu, lorauta siihen öljyä ja ruskista broilerinpalat joka puolelta kauniin värisiksi. Siirrä broilerit pois pannulta.

Lisää pannuun viipaloidut valkosipulinkynnet ja paista ne kullanruskeiksi. Riko tomaatit puukauhalla. Lisää pannuun anjovisfileet, oliivit, rikotut tomaatit, broilerinpalat sekä marinadiliemi. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi tai kaksinkertainen folio päälle ja kypsennä uunissa 1 ½ tuntia.

Poista pinnalta kaikki näkyvä rasva, sekoita ja maista ja lisää tarvittaessa vähän suolaa sekä pippuria. Poista laakerinlehdet sekä rosmariinin oksa ja tarjoa ruoka salaatin tai valkoisten papujen kanssa. Tarjoa ruokajuomaksi chiantia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...