torstai 21. toukokuuta 2020

INTIALAINEN KARDEMUMMAKANA

 

1 ½ kg:n painoinen broileri tai sama määrä broilerinpaloja
25 kardemumman palkoa
4 valkosipulinkynttä murskattuina
3 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
3 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 ½ tl vastajauhettua mustapippuria
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl gheetä tai öljyä
4 ¼ dl kookosmaitoa
6 vihreää chiliä kokonaisina ja rei'itettyinä
2 rkl tuoreita korianterin lehtiä
3 rkl sitruunan mehua

Jos käytät kokonaista broileria, paloittele siitä koivet, reidet, rintapalat, siivet.

Poista siemenet kardemumman paloista ja murskaa ne maustemyllyssä tai huhmareessa. Sekoita valkosipuli, inkivääri ja riittävästi jogurttia (n. 3 rkl) tehosekoittimessa tahnaksi tai halutessasi sekoita ne lusikalla. Lisää kardemumma, pippuri ja sitruunan kuori. Levitä sekoitusta broilerinpaloille, peitä ne ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa.


Kuumenna ghee tai öljy pannussa miedolla lämmöllä ja ruskista siinä broilerinpalat joka puolelta. Lisää loppu jogurtti ja kookosmaito pannulle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten chilit sekä korianterin lehdet. hauduta 20-30 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon sitruunan mehu.

Tarjoile esim. naan-leivän, saag paneerin, chana masalan ja churrin kanssa.


  
Resepti on kirjasta Löytöretki Intian keittiöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...