torstai 9. toukokuuta 2019

PAPRIKA-VALKOPAPUKEITTO

Niin herkullista - niin helposti! Kuten moni muukin mahtava resepti, tämä on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä peräisin ja löytyi Soppa 365 -sivuilta.



4 punaista paprikaa
2 banaanisalottisipulia
1 rkl öljyä
½ tl savupaprikajauhetta
1 prk (n. 400 g) valkoisia papuja (tomaattikastikkeessa)
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
½ dl limettimehua
1½ dl kermaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa

lisäksi
1 pkt Amerikan pekonia
2 rkl yrttejä hienonnettuna (basilika, rosmariini - itse käytin lehtipersiljaa)

Laita uuni päälle grillivastuksille. Halkaise paprikat ja poista siemenkota. Laita puolikkaat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita grillivastusten alla 2–3 minuuttia tai kunnes niiden pinta kuplii.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Paista siinä sipuleita ja savupaprikaa pari minuuttia. Lisää paprikanpuolikkaat, pavut kastikkeineen, vesi ja liemikuutio. Keitä keittoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.


Keiton kypsyessä kuutioi pekoni ja paista pannussa rapeaksi. Hienonna yrtit ja lisää ne pekonisilpun joukkoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää limettimehu ja kerma, ja anna keiton kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa keitto lautasille ja lusikoi pekoni-yrttiseosta pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...