torstai 7. maaliskuuta 2019

ANKANRINTAA JA LUUMUJA

Hieman tiukemmallakin aikataululla voi loihtia juhlavaa ja maukasta ruokaa vaikkapa perjantai-iltana.

Tämän oivallisen reseptin löysin Glorian Ruoka&Viini -lehden numerosta 9/18.


2 ankanrintaa
8 pientä luumua
1 fenkoli
1 punasipuli
4rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl rosepippuria
½ tl kuminansiemeniä
 2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa


Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla. Viillä rasvapintaan ristikkoviillot terävällä veitsellä. Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi fenkoli ja kuorittu sipuli. Hienonna timjami. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Säädä liesi keskilämmölle ja anna pannun kuumentua pikkuhiljaa niin, että ankan rasva alkaa sulaa. Nosta vähitellen lämpöä ja jatka kypsennystä 10-15 minuuttia, kunnes suurin osa rasvasta on sulanut ja fileen pinta on paistunut rapeaksi. Käännä fileet ja paista 2 minuuttia.


Poista lihat pannusta ja valuta kuuma rasva varovasti talteen. 
Laita 2-3 rkl ankanrasvaa takaisin pannuun. Ruskista siinä sipulia ja fenkoleita 3-5 minuuttia. 


Laita ankat lihapuoli alaspäin takaisin pannuun. 


Lisää luumut, timjami, rosepippuri, kumina ja balsamiviinietikka. 
Kypsennä 5 minuuttia niin, että etikka kiehuu kasaan ja luumut pehmenevät hieman. Mausta suolalla. 


Peitä pannu foliolla ja anna lihan vetäytyä pannussa 10 minuuttia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...