Viime vuoden puolella yksi somehittiruuista oli lihapullapelti, josta liikkui useita eri variaatioita. Tämä Soppa 365 -sivuilta löydetty Kodin Kuvalehden resepti jäi meillä viikonloppuruokien lohturuokalistalle. Niin simppeliä ja nopeaa, että lopputulos pääsi yllättämään herkullisuudellaan.
lihapullat
1½ dl korppujauhoja
2½ dl vettä
600 g jauhelihaa
1 muna
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
lisäksi
600 g kirsikkatomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa
2 sipulia
1 (300 g) vaalea leipä
3/4 dl oliiviöljyä
1½ tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
2 palloa mozzarellaa
1 ruukku basilikaa
tarjoiluun
pestokastiketta
Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon.
Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle.
Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita.
Koristele ruoka basilikan lehdillä ja tarjoa pestokastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti