Viime vuoden puolella kaivelin kaappien perukoilta vanhoja kansioitani. Mikä aarreaitta sieltä löytyikään!
Ennen internetin ihmeellistä aikaa säästin lehdistä kaikki kokeilemisen arvoiset reseptit kansioihin. Sieltä löytyi alkuperäisiä reseptejä vielä tänäkin päivänä vakioruokiimme kuuluviin ruokiin ja monta unohtunutta suosikkisapuskaa. Tämä helppo vorschmack-resepti lienee peräisin Kodin Kuvalehdestä.
300 g lampaan jauhelihaa
300 g naudan jauhelihaa
100-150 g anjovista liemineen
1-2 punasipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 prk smetanaa
2-3 tl rouhittua mustapippuria
1½ - 2 tl suolaa
lisäksi
suolakurkkukuutioita
punajuurikuutioita
smetanaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta voideltuun uunivuokaan. Painele pinta tasaiseksi. Kypsennä 150-asteisesen uunin alatasolla noin 2 tuntia (yhdessä uuniperunoiden kanssa). Sekoita jauhelihaseosta välillä halutessasi.
Tarjoa uuniperunoiden, suolakurkku- ja punajuurikuutioiden sekä kevyesti vaahdotetun smetanan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti