keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

KURPITSAKEITTO

Aivan erinomaisen maukas ja kuohkea kurpitsakeitto syntyy Hesarin ohjeella.



1 myskikurpitsa (noin 1 kg)
1 pieni punainen chili
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
noin 6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
ripaus muskottia
suolaa

 Lohko kurpitsa. Halkaise chili ja poista siemenet. Paloittele chili karkeasti. Kuori ja paloittele inkivääri. Pyöritä ainekset tilkassa öljyä ja laita uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paahda 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

 Poista kurpitsasta siemenet ja lusikoi liha pois kuoresta. Heitä kuoret ja siemenet pois.

 Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota kaikki ainekset öljyssä kattilassa.

 Lisää mukaan liemi. Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja lisää mukaan kerma, muskottia ja suolaa. Soseuta samettiseksi keitoksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...