torstai 4. helmikuuta 2016

SUKLAA-KESÄKURPITSARUUDUT

Vegaanivieraita tulossa kylään. En takuulla osaa leipoa mitään vegaanista. Hyvä jos osaan leipoa munia ja maitotuotteitakaan käyttäen. Liekö sellainen munaton leivonnainen hyvääkään?

Eikun unohdetaanpa hetkeksi ennakkoluulot.

Bongasin legendaarisesta Chocochili-vegaaniruokablogista mielenkiintoisen kuuloisen reseptin. Suklaata ja kesäkurpitsaa leivonnaisissa. Reseptiä testanneet ylistivät kommenttiosiossa näitä brownies-ruutuja herkullisiksi ja meheviksi. Itse lisäisin, että resepti on todella helppo. Ja kyllä, jopa minä onnistuin. Seuraava resepti on siis muuten suoraan kopioitu Chocochilistä, mutta tuplasin määrät ja kun yhdestä kesäkurpitsasta tuli vain 5dl raastetta, raastoin joukkoon vielä yhden omenan (enkä onnistunut pilaamaan lopputulosta). Lisäksi rustasin reseptiin pari omaa täsmentävää huomiotani, joita olisin kaivannut mm. vegaanisia aineksia valitessani. (Seisoin kaupassa suklaahyllyllä tunnin päätäni raapien. TUNNIN.)


pohja
10dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
3tl leivinjauhetta
260g tummaa suklaata rouhittuna (esim. Pandan tumma suklaa)
1dl kaakaojauhetta (Van Houten tai vastaava)
300g vegaanista margariinia sulatettuna (tummansininen Keiju)
1,5dl kasvimaitoa (esim. Alpron vaniljasoijamaito)
5dl kesäkurpitsaa  (n.1 iso kesäkurpitsa) raastettuna "puolikarkeaksi"
1dl omenaa (n. 1 omena) raastettuna "puolikarkeaksi"

kuorrutus
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten tai vastaava)
2 rkl margariinia (tummansininen Keiju)
6 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet (jauhot, sokeri, leivinjauhe, suklaarouhe, kaakaojauhe) yhteen. Lisää sulatettu margariini ja kasvimaito ja kääntele taikina tasaiseksi. Tässä vaiheessa taikina on melkoisen jämäkkää.


Kääntele vielä lopuksi joukkoon kesäkurpitsaraaste.


Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.


Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin ja tee sitten kuorrute.

Sekoita tomusokeri, sulatettu margariini ja kaakaojauhe haarukalla. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopivan notkea. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...