keskiviikko 17. helmikuuta 2016

COSTINE IN UMIDO CON CECI, hitaasti paistuneet porsaankyljykset kikherneillä

Tämä resepti on Antonio Carluccion ja Gennaro Contaldon kirjasta Italialaiset mestarit. 
Kirjasta on löytynyt muutama aivan huikean herkullinen, mutta todella simppeli maalaishenkinen, tuhti ruokalaji. Nämä kyljykset olivat niin maukkaita, etten muistanut näpsäistä ruuasta parempaa kuvaa eikä kuva tee minkään näköistä oikeutta annokselle. Laitetaanpa sen vuoksi tunnelmakuva Italiasta. Voihan se olla, ettei tästä yksinkertaisesta ruuasta vain saa parempaa kuvaa, sillä kirjassakin tämän reseptin kohdalla komeili kuva jostain hylätystä kivitalosta.

Tämä ei ole hylätty kivitalo, vaan maailman ihanin lomapaikka, viinitila Prato il Sole Toscanassa.

3rkl oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
1kg porsaankyljyksiä
400g paseerattua tomaattia
400ml kasvislientä
suolaa ja tuoretta mustapippurirouhetta
2 timjaminoksaa
2 laakerinlehteä
400g kikherneitä (säilyke)

Kuumenna öljy isossa pannussa, lisää sipuli ja paista kunnes se on pehmeää. Poista sipuli ja laita se sivuun. Lisää kyljykset samaan pannuun ja paista ruskista ne pikaisesti molemmin puolin. Laita sipuli takaisin pannuun, lisää paseerattu tomaatti, liemi, mustapippuri ja yrtit. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 40 minuuttia. Lisää kikherneet ja jatka keittämistä kansi päällä vielä 30 minuuttia. Tarkista maku. Poista liedeltä ja tarjoile hyvän maalaisleivän kanssa.


1 kommentti:

  1. Resepti löytyy myös Saku Tuomisen italia-teoksesta "Basta", ja on aivan huikean hyvää! Suht helppo valmistelu, ja pata porisemaan. Suosittelen!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...