Rapsakoiksi öljyssä paistetut polentapalat maistuvat alkupalana, tai oikeammin primi piattina italialaisella illallisella.
paistettu polenta:
5 dl kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 ½ dl polentaa eli maissimannaryynejä
½ dl parmesaanijuustoa raasteena
mustapippurirouhetta
paistamiseen oliiviöljyä
parsakaalihöystö:
6 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 tuore, punainen chili hienonnettuna
4rkl oliiviöljyä
500g parsakaalia "nuppuina"
50ml vettä
Kuumenna polentaa varten kasvisliemi, öljy ja suola kiehuvaksi. Lisää maissimannaryynit, sekoita hyvin ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 8 minuuttia. Sekoita parmesaanijuusto joukkoon. Mausta mustapippurirouheella.
Kaada maissipuuro laakeaan kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäähdytä. Leikkaa polenta paloiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.
Valmista parsakaalihöystö. Laita valkosipuli, chili ja oliiviöljy pannuun ja kuumenna miedolla lämmöllä. Kun valkosipuli alkaa saada väriä, lisää parsakaali ja vesi. Laita kansi päälle ja anna paistua, kunnes parsakaali on pehmeää (10-15 minuuttia).
Tarjoile juuripaistetut polentapalat parsakaalihöystön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti