maanantai 26. elokuuta 2013

PULLED PORK TEXMEX-LASAGNE

Kyllä, luit oikein. Pulled pork. Texmex. Lasagne.


Sain suorastaan hävyttömän ajatuksen: mitä jos yhdistäisin nämä kolme herkkua. Käsiinhajoavaa, suussasulavaa lihaa texmex-kastikkeessa ja täyteläistä cheddarkastiketta itsetehtyjen, pehmeiden lasagnelevyjen välissä. Niin törkeän hyvää, että syödessä tuli syntinen olo.

pulled pork:
1,5kg possun lapaa
suolaa
mustapippuria
muutama rkl Nomun smoky peri peri rub -mausteseosta

marinadi:
1dl ketsuppia
1/2dl tummaa siirappia
1dl soijakastiketta
1dl punaviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ appelsiinin mehu sekä raastettu kuori
1tl juustokuminaa
4rkl savupaprikajauhetta
7 kuivattua chiliä morttelissa hienonnettuna
 muutama kuivattu curryn lehti

kastike:
1tlk laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
1tl juustokuminaa
2rkl härkäfondia
mustapippuria
muutamia tippoja tabascoa (maun mukaan)

pastalevyt:
3 kananmunaa
150g durumjauhoja
150g vehnäjauhoja

cheddarkastike:
½l kevytmaitoa
1rkl voita
1rkl vehnäjauhoja
100g cheddaria raastettuna
2prk cheddardippiä
suolaa, mustapippuria

päälle:
50g cheddaria raastettuna


Aseta possun lapa uuninkestävään vuokaan, johon possu juuri ja juuri mahtuu. Hiero pintaan suolaa, pippuria ja rub -mausteseosta kauttaaltaan. Sekoita kaikki marinadin ainekset huolellisesti keskenään ja kaada marinadi uunivuokaan ja hiero sitä joka puolelle possua. Anna marinoitua mielellään muutaman tunnin ajan.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Jos käytät höyryuunia, säädä kosteudeksi 60%. Kypsennä lihaa uunissa n.4 tuntia. Puolessa välissä kypsennystä voit kääntää lihan niin että se maustuu ja kypsyy molemmilta puolilta tasaisesti. Samalla voit laskea lämpöä 120-130 asteeseen mikäli liha tuntuu tummuvan liikaa.


Kun liha hajoaa käsiin, ota liha uunista ja revi se esim. kahden haarukan avulla riekaleiksi marinadin sekaan. Poista joukosta luut ja kamara.


Possun muhiessa uunissa valmista pastataikina ja anna sen levätä kelmun sisällä pari tuntia. Tee taikinasta pastakoneella ohuita levyjä. Jätä levyt roikkumaan niin etteivät ne tartu keittiön pintoihin (itse ripustan levyt odottelemaan keittiönlaatikoiden pitkiin kahvoihin).

Kaada revitty liha marinadeineen suureen kattilaan ja sekoita joukkoon tomaattimurska. Kuumenna ja lisää härkäfondi. Mausta juustokuminalla, mustapippurilla ja tabascolla. Anna porista hetken aikaa niin että maut tasaantuvat.


Valmista cheddarkastike. Sulata kattilassa voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa ja kuumenna samalla, niin että seos on koko ajan tasaista. Kun olet lisännyt kaiken maidon, sulata sekaan cheddarraaste. Lisää lopuksi purkillinen cheddardippiä, sekä makusi mukaan suolaa ja mustapippuria.


Kokoa lasagne vuokaan: ensin kauhallinen cheddarkastiketta, sitten lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja taas cheddarkastiketta jne.


Päällimmäiseksi jää lasagnelevykerros, mutta peitä se vielä cheddarkastikkeella. Mikäli cheddarkastike ei riitä lasagnen päälle, käytä tähän tarkoitukseen toinen purkillinen cheddardippiä.


Paista 170 asteessa uunissa 30min ja lisää sitten lasagnen päälle cheddarraastetta. Paista vielä 15-20min kunnes juusto on sulaa ja saanut väriä ja lasagne kuplii. Voit nauttia valuvan kuumaa lasagnea heti, mutta parhaimmillaan se on seuraavana päivänä, kun lasagne on tiivistynyt ihaniksi kerroksiksi.

4 kommenttia:

  1. Pakko olla herkullinen lasagne :) ensi kerralla meilläkin voitaisiin kokeilla tätä yhdistelmää, juuri eilen tehdiin pulled pork sandwicheja.

    VastaaPoista
  2. auauau, tän on pakko olla hyvää! Jossain kanadalaisessa ruokaohjelmassa tekivät BBQ lasagnea ja tää on hiukka samanhenkinen, mutta näyttää itseasiassa vielä paremmalta. ai että tekiskin mieli cheddar-soosia ja jalopenoja <3

    VastaaPoista
  3. Moi,
    Savupaprika, 4 rkl? Vai tl? Rkl vaan kuulostaa suurelta määrältä.

    J

    VastaaPoista
  4. Ruokalusikallisista on kyse.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...