maanantai 2. syyskuuta 2013

JUUSTOINEN GUINNESS-NAUDANLIHAPAISTOS (Jamie Oliverin ohjeella)

...eli brittiläisittäin "pie" ja Jamien takuuvarmaan tyyliin herkullista.

 
oliiviöljyä
3 keskikokoista punasipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
30g voita + nokare vuoan voiteluun
2 porkkanaa pieninä kuutioina
2 sellerinvartta silputtuna
4 herkkusientä siivutettuna
800g-1kg naudan rintaa tai muuta sitkeää ruhonosaa (itse käytin keittolihaa) 2cm kuutioina
muutaman tuoreen rosmariininoksan lehdet silputtuina
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
4,4dl tölkki Guinnessiä
2 kukkurallista rkl vehnäjauhoja
200g vastaraastettua cheddaria
500g valmista voitaikinaa
1 kananmuna kevyesti vatkattuna


Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kuumenna liedellä isossa uuninkestävässä padassa loraus oliiviöljyä. Lisää pataan sipulit ja paista matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia eli kunnes sipuli on pehmeää, mutta älä anna sipulien saada väriä. Nosta lämpöä ja lisää valkosipuli, voi, porkkanat, selleri ja sienet. Sekoita hyvin ja lisää lihakuutiot, rosmariini, hyppysellinen suolaa ja teelusikallinen pippuria.


Paista lihoja nopeasti muutama minuutti ja kaada sitten sekaan Guinness.


Hämmennä sekaan jauhot ja lisää tarvittaessa vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna liemi hiljaa poreilevaksi, peitä pata kannella ja siirrä kuumaan uuniin 1½ tunniksi.

 
Nosta pata uunista ja sekoita aineksia. Siirrä takaisin uuniin vielä tunniksi. Viimeisen tunnin aikana lihasta pitäisi tulla mureaa ja kastikkeesta sakeaa ja tummaa. Mikäli kastike on edelleen liemimäistä, keitä sitä liedellä kasaan. Lisää lopuksi joukkoon puolet cheddarraasteesta, maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Leikkaa taikinalevystä noin kolmannes ja kauli se 3mm:n paksuiseksi kanneksi paistokselle. Kauli myös loput taikinasta niin että se riittää uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele matalahko (mutta suurehko!) uunivuoka ja vuoraa se isommalla taikinalevyllä niin, että taikina saa sieltä täältä jäädä roikkumaan vuoan reunojen yli. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja ripottele päälle loppu cheddarraaste. peitä taikinakannella ja pyöräytä reunat ronskin rustiikisti kiinni.


Voitele kananmunalla ja paista uunin alatasolla 45min, eli kunnes se on kypsä, mehevä ja kullanruskea.


Nauti Jamien ehdottamalla tavalla herneiden kanssa, tai kuten minä - ihan sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...