Minkälaisia makuja lautaselle pitäisi tähän aikaan vuodesta loihtia - talvisia vai keväisiä? Yritin kehitellä porocarpaccion, jossa olisi kevään raikkautta ja pakkasenpuremaa.
1 poron sisäfilee (pakaste)
1 rasia siitakesieniä
nokare voita
n. 3rkl balsamiviinietikkaa
n. 6rkl
ekstraneitsytoliiviöljyä
½tl korianterinsiemeniä
½tl fenkolinsiemeniä
½tl kaffirlimenlehtihiutaleita (Santa Maria)
suolaa, mustapippuria
1 iso retiisi
½ nippua viinisuolaheinää
½ nippua herneenversoja
n.1dl ranskankermaa
tilkka sitruunamehua
n.1tl piparjuuritahnaa
vastarouhittua mustapippuria
Valmista sienien marinadi sekoittamalla balsamiviinietikka, öljy ja morttelissa jauhetut mausteet. Kuumenna nokare voita paistinpannulla ja pyörittele siitakesieniä siinä hetki. Kaada sienet marinadin sekaan ja anna marinoitua vähintään muutama tunti.
Sekoita makusi mukaan sitruunamehua ja piparjuuritahnaa ranskankermaan ja jätä maustumaan. Leikkaa lihaleikkurilla jäisestä sisäfileestä mahdollisimman ohuita siivuja, anna hieman sulaa ja levittele siivut lautaselle. Leikkaa retiisistä paperiohuita siivuja ja asettele ne, viinisuolaheinän lehdet, ja herneenversot porosiivujen päälle. Nakkaa päälle marinoituja sieniä ja ripottele sinne tänne marinadia. Viimeistele ranskankermanokareilla ja rouhi päälle mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti