torstai 14. maaliskuuta 2013

AVOKADOPASTA

Kyllä. Pakkohan se oli kokeilla. Kovasti kohuttu ja kehuttu avokadopasta - onko se kaiken kohun arvoista, viekö kielen mennessään vai tuottaako pettymyksen?Täytyy myöntää, että itselläni oli hieman ennakkoluuloja. Rakastan avokadoja, mutta niissä on hyvin mieto maku ja hieman pastaa muistuttava pehmeä rakenne, joten ruoka kuulosti hyvin mitäänsanomattomalta. Epäilin myös lähinnä kylmiin ruokiin käyttämäni avokadon sopivuutta pastan kastikkeena, etenkin kun ohjeessa avokadoa ei kuumennettu mitenkään. Luettuani lähinnä ruuan mauttomuuteen pettyneitä kommentteja netistä, päätin ainakin maustaa avokadoseoksen kunnolla. Maustamisestahan se maku on kiinni, c'mon!


Alkuperäisessä reseptissä oli 1 chili, minä käytin 2. Saadakseni mieleiseni koostumuksen (sekä sattumia että kastikemaisuutta), soseutin toisen avokadoista haarukalla ja toisen kuutioin. Mustapippuria ja suolaa rouhin tähän seokseen runsaasti, koska pasta hävittää helposti kastikkeen maun. Juustona käytin pelkkää parmesaania ja pastana spaghetin sijasta kahden munan tuorepastaa (2 luomumunaa, 200g durum + vehnäjauhoja). Avokadoseoksen heitin pastan keitinkattilaan sillä aikaa kun valutin pastan, jotta kastikekin hieman lämpenee eikä jäähdytä pastaa - ja sen jälkeen sekoitin kaiken kattilassa.


Hyvää oli, ja miehenikin kehui ruoan olevan erinomaista - ollakseen vegeruoka!

1 kommentti:

  1. Mukava, että löytyy muitakin "myöhäisherännäisiä", itsekin kokeilin tämän ohjeen vasta joku aika sitten.

    Hyvä idea muuten tuo, että soseuttaa toisen avokadon ja paloittelee toisen! Täytyykin pistää korvan taakse, sillä luulisin, että tätä tulee tehtyä uudelleenkin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...