keskiviikko 7. marraskuuta 2012

GRANAATTIOMENAJUUSTOKAKKU

Viikonlopun herkutteluista jäi yli pari granaattiomenaa. Pyöräytin niistä juustokakun. Oli niin helppoa, että pitäisi onnistua keneltä vain kädenkäänteessä. Yllätyin granaattiomenasta irtoavan mehun määrää ja lisäsin hätäpäissäni toisen liivatteen kiilleseokseen, mutta yksikin riittää varmasti erittäin hyvin.


1 pötkö Domino-täytekeksejä
40g voita

1prk (200g) mascarponea
2rkl tomusokeria
2dl kuohukermaa
3/4dl St.Dalfour vadelma-granaattiomenahilloa
puolikkaan appelsiinin mehu
3 liivatetta

2 granaattiomenaa

Hienonna Dominot monitoimikoneessa murusiksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. painele seos pienehkön, leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (halkaisija n.20cm) pohjalle.

Vaahdota kuohukerma. Notkista vatkaimella hieman myös mascarponea ja sekoita sen joukkoon tomusokeri ja hillo. Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna appelsiinimehu, purista 2 liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liuota appelsiinimehun sekaan. Anna liivateseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja vatkaa sitten mascarponeseokseen. Lisää joukkoon kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä hetki jääkaapissa.

Halkaise granaattiomenat ja kaavi talteen siemenet sekä mehu. Kuumenna tilkka granaattiomenoista irronnutta mehua, purista viimeisestä liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liuota liivate granaattiomenamehuun. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita granaattiomenan siementen ja lopun mehun kanssa huolellisesti. Kaada seos täytteen päälle vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa, kunnes granaattiomenakiille on hyytelömäistä.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...