tiistai 20. marraskuuta 2012

HÖYRYTETTYÄ SIIKAA CHILIKASTIKKEELLA

Yleensä kun valmistan kalaa thaimaalaisittain, uppopaistan kalan öljyssä rapeanahkaiseksi. Tällä kertaa kalatiskistä löytyi kuitenkin vain niin isoja jätkäleitä, että kala oli pakko valmistaa jotenkin muuten kuin paistinpannulla.

Höyrytin kalan höyryuunissa, mutta pienemmän kalan höyryttäminen onnistuu toki esim. suuressa kannellisessa kasarissa ritilän päällä.

Suuri siika (1,5kg tai suurempi)
1 salottisipuli
1 sitruunaruohon varsi
5 kaffirlimen lehteä
3 isoa punaista chiliä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
4rkl valkoviiniä
4rkl kalakastiketta

pari suurta kourallista tuoretta korianteria

chilikastike:
10 isoa punaista chiliä
5 valkosipulin kynttä
4rkl kalakastiketta
1rkl palmusokeria
5rkl limettimehua

Suomusta siika, mutta älä poista eviä tai päätä. Viillä nahkaan muutama pitkä viilto molemmin puolin.

Silppua salottisipuli, hienonna sitruunaruohon valkoinen osa, valkosipulin kynnet, chilit (voit poistaa siemenet jos haluat) ja suikaloi kaffirlimen lehdet (poista ranka) sekä inkivääri hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita näiden sekaan valkoviini ja kalakastike kulhossa. Hiero seosta kalan sisälle ja nahkaan tehtyihin viiltoihin.


Höyrytä kalaa uunissa 120 asteessa 100% kosteudella kalan koosta riippuen 30-45 minuuttia.

Valmista sillä aikaa chilikastike. Hienonna tai vähintäänkin siivuttele hieman pienemmäksi chilit ja valkosipulin kynnet. Heitä ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon kalakastike, sokeri ja limettimehu. Surruuttele tasaiseksi kastikkeeksi.

Ripottele silputtu korianteri kalan päälle ja aseta tarjolle kokonaisena, chilikastikkeen ja riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...