perjantai 2. marraskuuta 2012

PEURANPAISTIA VIIKUNASINAPPIKUORESSA SEKÄ VIIKUNAKASTIKETTA

Aivan kuten pari päivää sitten näpyttelemäni ankkaresepti, on tämäkin resepti modifioitu Sylvia Winnewisserin kirjasta Herkullisia riista- ja linturuokia. Ankanrintojen lisäksi tilasimme Delicardilla (kiitos ja terveiset jälleen sen antajalle!) peuran paistin. Paistin valmistin kirjan ohjeella, mutta kastiketta sovelsin vapaasti. Alkuperäiseen kastikkeeseen ei tullut ollenkaan tuoreita viikunoita ja punaviinin lisäksi siihen olisi tullut kermaa. Kuvittelen olevani ennakkoluuloton herkuttelija, mutta punaviinin ja kerman kombo nyt vaan on mielestäni hyvin epäilyttävä.


800g peuran paistia
suolaa
mustapippuria
öljyä
2dl riistalientä
2dl punaviiniä
3rkl hunajaa
2rkl St. Dalfour viikunahilloa
2rkl dijon-sinappia
3rkl korppujauhoja
2 viikunaa
1dl portviiniä

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Kuivaa liha, mausta suolalla ja pippurilla. Jos paistissa on verkko ympärillä, anna sen olla kuorruttamiseen asti.

Kuumenna tilkka öljyä padassa ja ruskista liha kunnolla joka puolelta. Kaada pataan puolet riistaliemestä ja punaviinistä ja kypsennä lihaa kannen alla uunissa vajaa tunti (me tuikkasimme paistiin lihamittarin, ja otimme paistin uunista kun asteita oli kuutisenkymmentä). Valele lihaa kypsennyksen aikana vähän väliä paistoliemellä. Kun kypsennysaikaa on noin 10min jäljellä tai sisälämpötila muutaman asteen vajaa, nosta paisti padasta, kaada paistoliemi talteen,(irroita verkko) ja kuorruta paisti.

Sekoita hunaja, viikunahillo, sinappi ja korppujauhot tahnaksi ja levitä se paistin päälle. Kuumenna uuni 230 asteeseen ja kypsennä kuori kullankeltaiseksi.

Valmista tällä välin kastike. Pilko viikunat (kuorineen). Kiehauta kattilassa paistoliemi ja loput punaviinistä ja riistaliemestä. Kiehuta tarvittaessa hieman kokoon. Kaada toiseen kattilaan portviini ja viikunanpalat. Kiehuta kunnes viikunat ovat pehmenneet ja portviini imeytynyt. Kaada seos sitten riistaliemikattilaan.


Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile viikunakastikkeen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Portviinillä ja viikunoilla ei voi mennä pieleen, ihanan kuuloinen kastike.

    VastaaPoista
  2. Portviini ja viikunat ovat kyllä loistava yhdistelmä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...