keskiviikko 19. syyskuuta 2012

PERUNA-HERKKUTATTI-SALVIAPAISTOS

Voi sitä riemua, kun ainekset kokonaiseen ruokalajiin löytyvät omalta kasvimaalta ja metsästä! Tänä syksynä keittiössämme on loihdittu ruokaa oman maan perunoista, salviasta ja sienistä. Herkkutattireseptejä googletellessani löysin oivallisen lisukkeen Sillä Sipuli -blogista. Ainesten määrän suhteen en noudattanut ohjetta kirjaimellisesti, vaan käytin summamutikassa muutaman herkkutatin ja perunan.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan resepti menee siis näin:

tarpeittesi mukaan kiinteitä perunoita (koosta riippuen kahdesta neljään per ruokailija)
sopivasti herkkutatteja (koosta riippuen 1-2 per ruokailija)
kourallinen tuoretta salviaa
suolaa, mustapippuria
voita, oliiviöljyä

Puhdista ja perkaa tatit. Viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Pese perunat, mutta älä kuori niitä - kuori paistuu pannulla ihanan rapeaksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, anna jäähtyä. Viipaloi perunat.


Paista herkkutattisiivut voi-öljyseoksessa ja siirrä sivuun odottelemaan. Lisää voita ja öljyä ja paista perunasiivut tarvittaessa useammassa erässä, jotta siivut eivät hajoa käänneltäessä ja paistuvat kauniisti kauttaaltaan. Lisää joukkoon salvianlehdet ja herkkutatit. Mausta suolalla ja pippurilla.


Paistos maistuu varmasti sellaisenaankin, mutta erinomaista se oli sisäfilepihvin ja punaviini-mustaherukkakastikkeen kanssa. Kastikkeen keittelin tällä kertaa kokoon runsaammasta määrästä punaviiniä, lisäsin mauksi salviaa ja laitoin hieman vähemmän mustaherukkahilloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...