maanantai 10. syyskuuta 2012

HERKKUTATTIBRUCHETTA


3 siivua ciabattaa
oliiviöljyä

1 suurehko, nuori herkkutatti
voita
suolaa, mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
½pll kuivaa valkoviiniä
2dl ruokakermaa
n.½dl ruohosipulia silputtuna

Puhdista ja siivuta herkkutatti. Paista tattisiivuja hetki voissa pannulla niin että siivut saavat kauniin ruskean pinnan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Kuullota sipuleita kattilassa oliiviöljyssä ja lisää valkoviini. Kiehuta kokoon, kunnes viiniä on jälkellä noin puolet. Voit siivilöidä sipulisilpun pois. Lisää kerma ja kiehuta taas kokoon, kunnes kastike on sopivan paksuista pysyäkseen kauniisti lautasella. Lisää sienisiivut kastikkeeseen ja mausta vielä makusi mukaan.

Lorauta ciabattasiivujen päälle hieman oliiviöljyä ja paahda uunissa 190 asteessa n.5-10minuuttia, kunnes leivät ovat rapeita ja hieman kullanruskeita. Asettele leipäsiivut lautaselle, kaada päälle tattikastiketta ja koristele ruohosipulisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...