Omena ja kaneli ovat parhaat kaverukset ja minun suosikkilistani kärjessä makupareista puhuttaessa. Pelkkä ajatuskin pehmeän, lämpimän leivonnaisen mausteisen kanelisesta tuoksusta yhdistettynä pehmenneen omenan raikkaaseen makeuteen saavat veden kielelle. Pakkohan tätä oli kokeilla myös muffinssina.
12kpl isoja muffinsseja
2 munaa
1½dl sokeria
2½dl jauhoja
1½tl leivinjauhetta
50g leivontamargariinia
100g mascarponea
½ vaniljatangon siemenet
½tl kardemummaa
1tl kanelia
½dl omenahilloa
5 pientä kotimaista omenaa
kuorrute:
300g mascarponea
2rkl omenahilloa
½ vaniljatangon siemenet
1tl kanelia
½dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri.
Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon ja lisää margariini. Irrota puolikkaasta vaniljatangosta siemenet veitsen terällä ja lisää ne taikinaan. Lisää mascarpone ja omenahillo sekä kuorimattomat, kuutioidut omenat varovasti sekoittaen.
Lusikoi taikina amerikan muffinssivuokiin (jotka on mielellään lisäksi laitettu silikoniseen muffinssivuokaan).
Paista 200-asteisessa uunissa n. 20min, tai kunnes muffinssia cocktailtikulla tökätessä tikkuun ei jää taikinaa.
Anna muffinssien jäähtyä ja sekoita sillä aikaa kuorrutteen ainekset.
Kuorruta haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti