Jamie hehkuttaa tätä salaattia parhaaksi pastasalaatikseen. Omasta mielestäni resepti ei ole hääppöinen, mutta ihan kiva ja helppo lisukesalaatiksi.
300g simpukkapastaa
3 valkosipulinkynttä kuorineen
200g keltaisia kirsikkatomaateja
200g paunaisia kirsikkatomaatteja
1 kourallinen mustia kivettömiä oliiveja
2rkl tuoretta silputtua ruohosipulia
1 kourallinen tuoretta silputtua basilikaa
½ kurkku
n.4rkl valkoviinietikka
7rkl ektraneitsytoliiviöljyä
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
Pane iso kattilallinen vettä kiehumaan, mausta suolalla. Kumoa kiehuvaan veteen pasta ja kuorimattomat valkosipulinkynnet ja keitä pastapaketin ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Kaada pasta siivilään ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Anna valua. Nouki valkosipulinkynnet talteen pastan joukosta.
Leikkaa tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Silppua yrtit. Kumoa pastat, kasvikset ja yrtit suoraan tarjoiluastiaan. Puserra valkosipulit kuoristaan ja soseuta ne morttelissa. Lisää sekaan viinietikka, öljy, suolaa ja pippuria. Lusikoi kastike pastasalaatin sekaan ja sekoita kevyesti nostellen. Ripottele joukkoon vielä maun mukaan suolaa ja pippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti