sunnuntai 27. toukokuuta 2012

PÄHKIS

Olin pikkutyttönä hengenvaarallisen allerginen pähkinälle ja jäin paitsi kaikista pähkinäsuklaista. Iän myötä allergia hävisi ja olen jo pitkään haaveillut ottavani lapsuusvuosien vahingon takaisin ja tekeväni itse jonkun Snickersiä muistuttavan pläjäyksen pähkinöistä, kinuskista ja suklaasta. Tällainen PähKiS-namitorttu siitä sitten syntyi - on muuten sen verran makeeta tavaraa, että kannattaa nauttia suklaapatukan tapaan pieninä määrinä eikä kakun tapaan palana, vaikka lohkeava suklaa, rapeat pähkinät ja tahmainen kinuski houkuttelisivatkin lohkaisemaan tortusta jättimäisen palan.


200g Fazerin sinistä
200g Fazerin tummaa leivontasuklaata

1 pötkö Dominoita
n.50g voita

n.2dl suolapähkinöitä

4dl kuohukermaa
4dl ruokotomusokeria
4rkl tummaa siirappia

Sulata puolet molemmista suklaista ja sekoita hyvin. Kaada leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (halkaisija n.19cm) pohjalle ja tasoita. Laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Sulata voi pehmeäksi ja sekoita Dominoiden kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele massa tasaisesti kovettuneen suklaakerroksen päälle vuokaan.

Rouhi suolapähkinöitä hieman pienemmiksi veitsellä ja levitä keksimassan päälle. Anna odotella jääkaapissa.

Kiehuta kuohukerma, tomusokeri ja siirappi koko ajan sekoitellen paksuksi kinuskiksi. Seos nousee poreillessaan voimakkaasti, joten varaa riittävän iso kattila. Kinuski on valmista, kun on tarpeeksi tanakkaa lusikoitavaksi. Anna kinuskin jäähtyä hieman ja levitä pähkinöiden päälle vuokaan. Viilennä jääkaapissa. Sulata loput suklaat ja levitä kinuskin päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa.

5 kommenttia:

  1. Epätodellisen herkullisen näköinen kakkuviipale.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi7/5/13 21:09

    Kauanko tämän jähmettymiseen suunnilleen menee? :)

    VastaaPoista
  3. Ei pitäisi mennä kauaakaan. En ole katsonut aikaa, mutta kyllä tunnissa pitäisi olla sopivaa syötäväksi. Jos on kovin pitkään jääkaapissa, pitää ottaa hieman notkistumaan huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...