Vappuaattona avasimme grillikauden kreikkalaisittain. Souvlaki-vartaiden lisäksi paistoimme halloumia ja loukaniko-makkaroita. Lisäksi teimme tsatzikia, kreikkalaista salaattia ja melitzanosalataa. Vartaat onnistuivat muuten hyvin, mutta jäivät kaipaamaan hieman suolaa. Muista maustaa hyvin!
varrastikkuja
2 paprikaa
n.500g lampaan ulkofileetä
2 sitruunan mehu
1dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
kourallinen tuoretta oreganoa ja minttua silppuna
suolaa
mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Siisti lihasta mahdolliset kalvot pois ja kuutioi muutaman sentin kuutioiksi ja pane marinadiin. Anna marinoitua mielellään yön yli, sekoita pari kertaa niin että marinadia on varmasti joka puolella lihaa.
Poista paprikoista kannat ja siemenet ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi (niin että paprikapalat sopivat hyvin lihapalojen väliin vartaissa. Pujota vartaisiin vuorotellen lammas- ja paprikapaloja. Paista grillissä kypsiksi (n.200 astetta, noin vartti).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti