Leivoin äitienpäiväksi porkkanamuffinsseja. Siis ikäänkuin porkkanakakkua muffarin muodossa. Blogissa, josta reseptin löysin, kehuttiin reseptin olevan maailman simppelein, koska kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Vanhana poropeukalona en kuitenkaan uskaltanut olla tekemättä aineksille mitään, joten vaahdotin hieman voita, sokeria ja munia keskenään ja siivilöin kuivat aineet siihen. Tuskinpa tuo vaahdotusyritys nyt ainakaan mihinkään vaikutti, mutta hyviä ja mehukkaita muffareista tuli - ja maistuivat vielä paremmilta pari päivää jääkaapissa kostuttuaan.
4dl hienoksi raastettua porkkanaa
4dl vehnäjauhoa
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1½tl kanelia
2tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
3/4dl mantelijauhetta
100g huoneenlämpöistä leivontamargariinia (tai voita)
3 kananmunaa
yhden sitruunan kuori hienoksi raastettuna
Kuorrutus:
1 rasia n.200g mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
3rkl sitruuna- tai limemehua
12kpl amerikan muffinssivuokia
Sekoita kaikki ainekset keskenään (jauhopaakut välttääksesi voit siivilöidä kuivat aineet sekaan), annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneiden muffinssien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti