tiistai 24. huhtikuuta 2012

USKOMATTOMAT KUKKA- JA PARSAKAALILLA TÄYTETYT CANNELLONIT (Jamie Oliverin ohjeella)

Tämäkin resepti on Jamie Oliverin käsialaa, mutta vedin ohjeen osapuilleen puoliksi ja jouduin hieman muokkaamaan sitä, koska ostoslistaa tehdessäni olin hyppinyt parin aineksen yli. Pitänee käydä silmälääkärissä.

Muokkauksista huolimatta cannellonit olivat mielestäni tosi herkullisia. Ihan vegeruuaksi tätä ei voi laskea, koska maitotuotteiden lisäksi täytteestä löytyy anjoviksia, mutta innokkaalle sekasyöjälle tämä oli näinkin kasvispainotteiseksi varsin positiivinen yllätys.


suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
300g parsakaalia (pese, paloittele kukinnot)
300g kukkakaalia (pese, paloittele kukinnot)
oliiviöljyä
3 kuorittua valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
pienen tuoreen timjaminipun lehdet (jouduin käyttämään kuivatimjamia, laitoin kouranpohjallisen eli reilun ruokalusikallisen)
1rs anjoviksia valutettuna ja silputtuna (alkuperäisessä, kaksinkertaisessa ohjeessa oli 25g parasta mahdollista öljyyn säilöttyä anjovista öljyineen, mutta ei täältä päin löydä mitään "parempaa" anjovista joten läsäytin ruokaan rasiallisen ihan perus-Rainbowia)
2 kuivattua chiliä morttelissa murskattuna
n.3dl hyvälaatuista paseerattua tomaattia
punaviinietikkaa
200g ranskankermaa
n.100g parmesaania raastettuna
12 cannelloniputkea
kourallinen basilikanlehtiä
1 pallo hyvää mozzarellaa (mozzarella di bufala)
(neitsytoliiviöljyä, rucolaa ja sitruuna)

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä ja lisää veteen pilkotut parsa- ja kukkakaalit. Keitä viitisen minuuttia, eli kunnes ne ovat kypsiä, valuta lävikössä, mutta säästä keitinvesi!

Kuumenna laakea kattila/kasari, kaada siihen muutama kunnon loraus oliiviöljyä ja lisää valkosipulisiivut. paista muutama sekunti ja lisää sitten anjovis (ja anjoviksen öljy, jos löysit jostain parempaa anjovista öljyssä), murskattu chili ja timjami. paista taas muutama sekunti ja lisää sitten parsa- ja kukkakaalit sekä pieni kauhallinen niiden keitinvettä. Sekoita ja peitä kannella, keitä hitaasti 15-20 minuuttia säännöllisesti sekoittaen. Poista kansi viimeisen 5 minuutin ajaksi, jotta ylimääräinen neste kiehuu pois. tarkista maku ja lisää makusi mukaan varovasti suolaa ja mustapippuria. Soseuta esim. sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

Ota sillä välin uunivuoka, johon cannelloniputket mahtuvat sopivasti vierekkäin. Kaada vuokaan paseerattu tomaatti, liraus punaviinietikkaa ja hyppysellinen suolaa, sekoita.

Valmista helppo valkokastike: Sekoita ranskankerma sekä puolet parmesaanista, ripaus suolaa ja pippuria ja ohenna kastike tilkalla talteen otettua keitinvettä.

Lusikoi jäähtynyt kaaliseos isoon pakastepussiin ja leikkaa kulma auki, tai käytä oikeaa pursotinta. Täytä cannelloniputket pursottaen ja lado ne tomaattiseoksen päälle vuokaan.

Sirottele päälle basilikan lehdet, lusikoi päälle tasaisesti valkokastiketta, mausta mustapippurilla. Ripottele pinnalle loppu parmesaani ja revi mozzarella riekaleiksi päällimmäiseksi.

Ripsi pintaan vielä hieman hyvää oliiviöljyä ja paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja kupliva.

(Mausta rucolanlehdet sitruunamehulla ja kolminkertaisella määrällä neitsytoliiviöljyä, tarjoile cannellonit rucolan ja rapeakuorisen leivän kanssa. Omat rucolani jäivät kauppaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...