keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

NAUDAN POTKAA, PAPUJA, VALKOSIPULIA JA TOMAATTIA PADASSA

Suussasulavan osso bucon herkullisuudesta innostuneena päätin testata naudanpotkakiekkoja hieman erilaisessa pataruuassa. Yksinkertaista ja hyvää!

2kpl paksuja naudanpotkakiekkoja (osso buco)
hieman vehnäjauhoja
oliiviöljyä
kourallinen tuoreita haricotpapuja
miehekäs kourallinen mustia oliiveja
5 valkosipulin kynttä
pari oksaa rosmariinia, lehdet hienonnettuna
pari timjamin oksaa
n.1dl punaviiniä
n.1/4 sitruunan kuoresta suikaloituna/raastettuna
1tlk säilykekirsikkatomaatteja
pari rkl vasikka/härkäfondia
suolaa
pippuria
vettä

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa lihaa ympäröivään kalvoon viiltoja, niin ettei liha menetä muotoaan paistuessaan. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne kevyesti vehnäjauhoissa ja paista nopeasti pinta kuumalla pannulla oliiviöljyssä.

Siirrä lihat pannulta pataan ja pyörittele pannussa hetken aikaa perattuja (kannat pois) papuja ja kuorittuja valkosipulin kynsiä. Kaada sekaan punaviini, raaputtele pannuun jäsähtäneet maut punaviinin sekaan ja kaada pavut ja valkosipulit punaviineineen pataan.

Mausta vielä suolalla ja pippurilla, lisää oliivit ja säilykekirsikkatomaatit sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lorauta sekaan fondia, hienonnettu sitruunan kuori, hienonnettu rosmariini ja kokonaiset timjamin oksat. Sekoita varovasti, niin etteivät tomaatit rikkoudu.

Hauduta hiljaisella lämmöllä pari tuntia, kunnes luuydin on sulanut liemeen. Nauti vaikkapa perunamuusin kanssa ja raikasta halutessasi annosta rosmariiniöljyllä (oksa tai pari hienonnettua rosmariinia, 1 valkosipulin kynsi, ripaus suolaa ja pippuria, liraus sitruunan mehua ja loraus oliiviöljyä morttelissa kastikemaiseksi hierottuna)!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...