keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

GULASSI-KEITTO

Resepti on äidiltäni "peritty", eli toisin sanoen äitini on napannut ohjeen muistaakseni Pirkka-lehdestä ja raapustanut mulle, koska tämä kuului lapsuuteni suosikkiruokiin (niihin äärimmäisen harvoihin).


400g luutonta naudanlihaa
2-3rkl öljyä
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1rkl vehnäjauhoja
1rkl paprikamaustetta
1/2 tl mustapippuria
1tl kuminoita
1-2tl meiramia tai rakuunaa
n1l kasvis- tai lihalientä
4-5 keskikokoista perunaa
1 iso vihreä tai keltainen paprika
1-2 pihvitomaattia
(suolaa)
smetanaa


Hienonna kuoritut sipulit+valkosipulit ja hauduta ne padassa kullankeltaisiksi.


Lisää joukkoon ohuiksi suikaleiksi leikattu liha. Anna ruskistua muutama minuutti.


Ripottele joukkoon jauhot, paprika ja muut mausteet.


Kaada päälle puolet kasvisliemestä ja hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä n.1h eli kunnes liha on mureaa.


Kuutioi perunat ja suikaloi paprikat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Lisää perunat, paprikat sekä tomaatti ja kasvisliemen loppu, anna kiehua 10min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Tarjoa keiton kanssa smetanaa ja hiivaleipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...