maanantai 7. tammikuuta 2019

BROILERI-KAALIPANNU (Sara La Fountainin ohjeella)



Välillä viikonloppuruokien keksiminen on hankalaa. Suosikkiruokia tulee tehtyä ehkä turhankin usein ja reseptikirjojen sekä -lehtien loputon selailu uusien reseptien toivossa tympii. Viime viikolla napautimme auki Soppa 365 -sivuston reseptihaun ja etsimme sieltä yhden liharuuan, yhden broileriruuan, yhden keiton, yhden salaatin ja yhden jauheliharuuan viikonlopuksi. Koko perheen yhteinen viikonloppu olikin yhtä uusien reseptien ja herkullisten ruokien tykitystä. Sattumalta kaikki valitsemamme ruuat olivat nopeita ja helppoja valmistaa ja yhtä poikkeusta lukuunottamatta todella herkullisia.

Tämän simppelin reseptin kruunasi maukas punasipulivinegretti - älä siis missään nimessä jätä kastiketta tekemättä! Rintafileiden sijasta käytimme paistileikkeitä, koska ne ovat paljon maukkaampia.


SARA LA FOUNTAININ BROILERI-KAALIPANNU

 4 broilerin rintafileetä (me käytimme paistileikkeitä)
 1 tl suolaa
 ½ tl mustapippuria
 2 rkl oliiviöljyä

paahdetut kaalit:
 300 g ruusukaalia
 500 g parsakaalia
 2 valkosipulinkynttä
 ½ sitruunan kuori
 1 tl suolaa
 ½ dl oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit. Paloittele parsakaali. Laita kaalit uunivuokaan.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se valkosipulin ja suolan kanssa öljyyn. Kaada öljyseos kaaleille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Ruskista fileet paistinpannussa öljyssä. Ota kaalit uunista ja kääntele. Nosta broilerit kaalien päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.


Tee punasipulivinegretti (ks. ohje alempana) ja pirskota se lopuksi ruuan päälle. 


PUNASIPULIVINEGRETTI

 1 pieni punasipuli
 1 punainen chili
 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
 ½ dl sherryviinietikkaa
 1 rkl hunajaa
 1 tl dijoninsinappia
 ½ tl suolaa
 1/4 tl mustapippuria
 3/4 dl rypsiöljyä

Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili siemenineen. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä pehmeäksi. Lisää chili ja paista 1 minuutti.

Yhdistä kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa. Valuta öljy joukkoon koko ajan sekoittaen.


LINKKI alkuperäiseen osoitteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...