lauantai 5. toukokuuta 2012

KOTIKISOJEN KEBAB-PIIRAS

NYT PELATAAN PUOLUSTUS KEBAB-KIOSKILLE!

MM-kotikisojen aloitusmatsin kunniaksi väsäsin suolapalaksi kebab-piirasta. Resepti on taas ihan omasta kypärästä, idean sain taco-piiraasta. Rasvainen ja tuhti iltapala kaipasi kylkeen jotain raikasta, joten tein vielä lisukkeeksi salaatin, jonka inspiraation lähteenä oli lempparipizzeriamme seisovan pöydän rehuvalikoima.


1 pyöreä pakastepiirakkataikina (suolaiseen leivontaan)
½ prk Dolmio pastakastiketta
1 prk (230g) tulista taco-kastiketta (Santa Maria Taco sauce hot)
(2rkl sambal oelek -kastiketta)

loraus öljyä
300g kebablastuja
½ säilötty paahdettu paprika (tai paahda itse)
10 punaista jalopenosiivua

1 punasipuli
3 turkinpippuria (säilöttyä vihreitä peperoneja)

100g ranskankermaa
½dl maitoa
1 kananmuna
½pss Aura murua
pari isoa kourallista mozzarellaraastetta


salaatti:
1dl hyvin ohuita voileipäkurkkusiivuja
1 porkkana
2 punaista chiliä
½dl kalamataoliiveja
½ säilötty paahdettu paprika
1 nippu lehtipersiljaa
2rkl pieniä kapriksia
2 turkinpippuria
½ limen mehu

Ota ajoissa taikina sulamaan. Kuumenna pannulla loraus öljyä hyvin kuumaksi ja kääntele siinä kebablastuja, kunnes ne alkavat saada väriä (minuutti, pari). Lisää pastakastike, tacokastike ja sambal oelek. Sekoita ja anna jäähtyä.

Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuutioi paahdettu paprika pieniksi kuutioiksi (puolet kokonaisesta paprikasta menevät salaattiin!). Sekoita ranskankermaan muna, maito ja Aura-murut.

Viritä pienehkön irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kauli taikina ohuehkoksi ja aseta se vuoan pohjalle ja painele reunoille niin, että taikina ylettyy ihan ronskisti vuoan reunoille saakka (ei tarvitse siistiä ja siloitella reunoja). Kaada kebabkastike pohjalle, tasoita hieman ja sirottele päälle paprikakuutiot ja jalapenot. Kaada päälle muna-maito-juustoseos ja levitä punasipulirenkaat pinnalle.

Ripottele päälle mieleisesi määrä mozzarellaraastetta ja koristele turkinpippureilla.

Paista 200-asteisessa uunissa hetki niin että pinta alkaa saada väriä, tiputa lämpöä 185 asteeseen ja peitä foliolla. Piiraan tulisi olla uunissa yhteensä noin tunti ja vielä senkin jälkeen pitäisi hetki malttaa antaa piiraan jäähtyä ja tasoittua ennen leikkaamista.

Valmista salaatti piiraan ollessa uunissa. Valuta voileipäkurkkusiivuja hieman, sekoita ne kulhossa ohuiksi "tulitikuiksi" suikaloidun porkkanan (onnistut helpoiten kun leikkaat porkkanasta pituussuuntaan lastuja juustohöylällä ja leikkaat lastut ohuiksi suikaleiksi), oliivien, kapristen, silputun lehtipersiljan, paprikakuutioiden, silputun chilin, ohuiksi soiroiksi suikaloitujen kannattomien turkinpippureiden ja limen mehun kanssa. Anna maustua jääkaapissa kunnes piiras on valmis.

Leikkaa ronski pala piirasta lautaselle ja tarjoile salaatin kanssa. Juomaksi olutta!


SE ON SIINÄ!

1 kommentti:

  1. Tämä olis niin takuuvarma menestys mun miehen makumaailmoissa :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...