keskiviikko 16. toukokuuta 2012

TAGLIATELLEA PANCETALLA JA PALSTERNAKALLA (Jamie Oliverin ohjeella)

Palsternakkaa pastan seassa? Epäilyttävää. Mutta kun kyseessä on Jamien ohje, pakkohan se on olla hyvää. Alkuperäisessä ohjeessa käytetiin kuivapastaa ja ohjeessa oli sitä huomattavasti enemmän (450g)kuin mitä me käytimme tuoretagliatellea. Ohjeessa ei neuvottu tarkasti millaisiksi "ohuiksi siivuiksi" palsternakka tulisi siivuttaa, joten päädyin tekemään siitä juustohöylällä ohuita lastuja ja suikaloimaan lastut tagliatellen levyisiksi nauhoiksi. Varsin onnistunut ratkaisu ja palsternakka sopi pancetan kanssa yhteen mainiosti. Palsternakka ikäänkuin hävisi muotonsa ja koostumuksensa puolesta pastan sekaan, mutta antoi syvyyttä makuun. Hauskinta tässä reseptissä on, että (tuorepastaa lukuunottamatta) ruoka syntyy muutamassa minuutissa.


3-4 annosta

Pastataikina:
3 luomumunaa
300g vehnäjauhoja + durumjauhoja yhteensä

Valmista pastataikina sekoittamalla munat hiljalleen jauhokasaan, vaivaa kunnes taikina on tasaista ja saat siihen sopivan sitkon. Jaa taikina kahteen osaan ja veivaa ne pastakoneella ohuiksi levyiksi ja levyt noin sentin levyiseksi pastanauhaksi, tagliatelleksi. Jauhota valmista pastanauhaa kevyesti ja jätä se mahdollisimman irtonaisena ja ilmavana odottamaan.

(Voit myös käyttää kuivatagliatellea)


12 viipaletta italialaista pancettaa (tai hyvää savupekonia)
1 kourallinen tuoretta timjamia (tai rosmariinia tai kynteliä)
4 kunnon nokaretta voita
2 kuorittua valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
2 kuorittua, halkaistua palsternakkaa
noin 400g kuivatagliatellea tai noin 3/4 tekemästäsi tuorepastasta
3 kunnon kourallista raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa kuoritut palsternakat juustohöylällä ohuiksi, pitkiksi lastuiksi ja leikkaa lastut veitsellä tagliatellen levyisiksi nauhoiksi. Kuumenna puolet voista suuressa pannussa. Pane pancetat tai pekonit paistumaan. Lisää hetken kuluttua yrtit ja paista 2 minuuttia. Kumoa sitten joukkoon valkosipulisiivut ja palsternakkanauhat. Paista vielä 3 minuuttia keskilämmöllä eli kunnes pancetat tai pekonit ovat hieman ruskistuneet ja palsternakat pehmenneet.

Keitä kuivatagliatelle paketin ohjeen mukaan, tai tuoretagliatellea viitisen minuuttia suolalla maustetussa vedessä, valuta ja säästä tilkka keitinvettä. Sekoita pasta (huom! käytä mieleisesi määrä pastaa - jos heität kaiken pastan kerralla sekaan, voi annoksestasi tulla mauton ja valju) palsternakka-pancettaseokseen. Lisää loppu voi, parnesaaniraaste ja tilkka pastan keitinvettä notkistukseksi. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...