torstai 19. elokuuta 2021

HULI HULI -KANA


Huli huli -kana oli jossain vaiheessa pienoisessa suosiossa ruokaryhmissä. Googlettelemalla ruualle löytyy melko erilaisia reseptejä. Tulisen ruuan ystävänä valitsin version, jossa käytettiin srirachaa - ja moninkertaistin sen määrän. Broilerista tuli oikein maukasta ja mureaa. Lisukkeeksi valmistin kookosriisiä, mutta seuraavalla kerralla teen kylkeen jonkun kirpsakan salaatin.

600 g broilerin paistileikkeitä
4 kevätsipulia

marinadi:
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 dl ananasmehua
½ dl soijakastiketta
70 g tomaattipyrettä
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl srirachaa

Mittaa kaikki marinadin ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kasaan noin 5 minuuttia.

Anna marinadin jäähtyä.

Kaada marinadi broilerin paistileikkeiden päälle ja sekoita. 
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.


Laita broilerin paistileikkeet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle.
Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 15 minuuttia.

Nosta uunivuoka uunista ja lusikoi paistileikkeiden päälle kastiketta.

Laita uunivuoka takaisin uuniin grillivastusten alle 250 asteeseen ja grillaa paistileikkeitä 5-10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Viipaloi paistileikkeet ja aseta tarjolle. Viipaloi kevätsipulit ja ripottele ne broilerin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...