Minun täytyy myöntää, että kun ensimmäisen kerran Italiassa maistoin polentaa, en ihastunut. Toisella kerralla polenta herätti mielenkiinnon, vaikken jaksanutkaan syödä kokonaista annosta. Kolmannen kerran söin polentaa kokeiltuani tätä reseptiä ja taisin hieman rakastua. Maukas, juustoinen polenta ja yksinkertaisen herkullinen lihapata olivat täydellinen valinta italialaiselle sunnuntai-illallisellemme.
800g karjalanpaistilihoja (ohjeessa: erilaisia lihoja, kuten porsasta, karitsaa tai villisikaa)
1prk Mutti -tomaattimurskaa
½dl oliiviöljyä
1 sellerinvarsi
1 pieni sipuli
1 porkkana
1-2 valkosipulinkynttä
1dl punaviiniä
1tl katajanmarjoja
1tl mustapippureita
4 salvianlehteä
1rkl rosmariininneulasia
½tl muskottipähkinäraastetta
1rkl tomaattipureeta
suolaa ja jauhettua mustapippuria
polenta concia:
1l vettä
7g suolaa
200g pikavalmisteista polentaa
40g fontina-juustoa (tai gruyerea, jos et löydä fontinaa)
30g parmesaaniraastetta
30g voita
Anna lihan ruskistua hieman molemmin puolin (n. 8-10min), lisää sitten viini ja laske kuumuutta miedolle lämmölle. Lisää katajanmarjat, mustapippurit, salvia, rosmariini ja tomaattimurska ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää sitten muskottipähkinä ja tomaattipuree. Keitä ilman kantta vielä noin tunnin verran, kunnes liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti