torstai 26. marraskuuta 2015

HIRVIPATA


Ei mikään jumalaisen näköinen ruoka, mutta ihan pöhkön maukasta! 

Tämä kuuluu taas kerran niihin ruokiin, joiden ainesten määriä 
en osaa tarkkaan sanoa, koska vedin ihan fiilispohjalta.

hirven paisti reiluina kuutioina
voita
valkosipulin kynsi raastettuna
kaksi sipulia isoina lohkoina
kaksi porkkanaa paloiteltuna 
karkeaa merisuolaa
n. 1rkl kokonaisia maustapippureita
pari laakerinlehteä
vettä
muutama rkl riistafondia
(pari dl ruokakermaa/kuohukermaa/kaurakermaa)
pari oksaa tuoretta rosmariinia
pari oksaa tuoretta timjamia


Sulata voi padassa, anna hieman ruskistua ja lisää vähintään tunnin huoneenlämmössä levänneet hirvenpaistikuutiot. Ruskista nopeasti joka puolelta. Lisää valkosipuli, sipuli, porkkanat, laakerinlehdet ja mausteet. Lisää myös fondi ja kiehuvan kuumaa vettä niin että lihat peittyvät. Heitä yrttien oksat sekaan.

Anna muhia uunissa 200 asteessa (ilman kantta) pari kolme tuntia. Lisää lopuksi kerma, jos haluat. 


Kuumenna ja tarjoile kunnollisen perunamuusin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...