Ihania, ihania kirsikkatomaatteja! Paljon kirsikkatomaatteja!
Tomaattikeitto voi olla joko kitkerää litkua tai täyteläistä herkkua.
Tämä Glorian Ruoka&Viini 2/2015 -lehdestä
löytynyt keitto oli sitä jälkimmäistä.
Miten voikin tomaattikeitto olla niin täyttävää?
1,25kg kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
4rkl oliiviöljyä
2tl sokeria
1rkl balsamicoa
n.2dl kasvislientä
1tl suolaa
1/4tl mustapippuria myllystä
lisäksi
n. 2rkl oliiviöljyä
2pkt (à 125g) puhvelinmaitomozzarellaa (mozzarella di bufala)
1 ruukku basilikaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita tomaatit ja kuorimattomat valkosipulinkynnet uunivuokaan. Valuta oliiviöljy päälle.
Paahda noin 25 minuuttia.
Poista valkosipuleista kuoret. Laita tomaatit ja valkosipulit kattilaan.
Lisää sokeri ja balsamico. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää sen verran kasvislientä, että saat haluamasi paksuisen keiton. Kuumenna keitto.
Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele keitto lautasille, valuta hieman öljyä ja revi reilusti mozzarellaa pinnalle.
Viimeistele basilikalla.
Tarjoile keiton kaverina minipatonkeja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti