...Ja kun minä kirjoitan leipäresptistä, että se on helppo, niin se on HELPPO.
Minipatonkien resepti löytyi Glorian Ruoka&Viini -lehdestä 2/2015.
Resepti lupasi taikinasta tulevan 30 minipatonkia.
Kuvien perusteella meidän patonkimme olivat pienempiä kuin GRV:n,
mutta saimme puolikkaasta taikinasta aikaiseksi vain 9 leipästä.
Käytä omaa arviokykyäsi kivankokoisten pikkupötköjen muovaamiseksi.
1l vehnäjauhoja
tai ½l vehnä- ja ½l täysjyvävehnäjauhoja
2tl suolaa
1tl kuivahiivaa
5dl vettä
2rkl oliiviöljyä
lisäksi:
rosmariinia ja/tai oliiveja
Sekoita jauhot, suola ja hiiva keskenään isossa kulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 10 tunniksi.
Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Laita taikina reilusti jauhotetulle työtasolle. Jaa noin 30 palaan (huom. itse arvioisin taikinan riittävän 18 pikkupatonkiin).
Pyörittele palat jauhotetuin käsin patongeiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele rosmariinia tai oliiveja pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi herkullisen kirsikkatomaattikeiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti