maanantai 13. huhtikuuta 2015

TAMAGOYAKI-RULLAT

Alkuvuoden blogihiljaisuuden syynä ei suinkaan ole kokkailuinnon puute, 
vaan työ- ja opiskelupaineet, 
matkustelu ja totaalinen uuvahtaminen näiden keskellä. 
Nyt yritän saada itseäni niskasta kiinni ja 
pikkuhiljaa taas näpytellä uusia reseptejä ylös. 
Niitäpä onkin kertynyt vino pino.

Glorian Ruoka&Viini -lehdessä 1/2015 
oli aivan mahtavan näköinen resepti. 
Lehden ohjeessa oli turkasen paljon ituja ja käytinkin niitä oman näppituntumani mukaan huomattavasti vähemmän.
Hyvät hyssykät, rullat olivat maukkaita ja onnistuivat ulkonäkönsäkin 
puolesta mielestäni varsin hyvin - vai mitä sanotte?!


tamagoyaki-rullat:
2 ohutta japanilaista munakasta (resepti alla)
300g lohta
1½rkl karkeaa merisuolaa
2 arkkia nori-merilevää
50g krassia tai ituja (reilusti vähempikin määrä riittää!)

Graavaa lohi ripottelemalla suolaa kalan pintaan. 
Anna kalan suolautua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia,
Pyyhi graavikalasta suola ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.

Tee munakkaat ohjeen mukaan. Levitä munakkaat työlaudalle tai leivinpaperille. Laita merileväarkki, tasaisesti graavikalaa ohuena kerroksena ja krassia/ituja päälle.


Kiedo munakas tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan. 
Leikkaa rulla 2-4 osaan.

munakas:
4 kananmunaa
4rkl dashi-, kana- tai kasvislientä
2rkl sokeria
1tl sormisuolaa
1/4tl valkopippuria

rypsiöljyä paistamiseen

Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta kana/kasvis/dashiliemi sokerilla ja suolalla. Yhdistä hieman jäähtynyt liemi munien kanssa. Paista munakas keskilämmöllä pinnoitetussa, öljytyssä paistinpannussa (halkaisija n.27cm). Annoksesta tulee 2 munakasta.

makea chilikastike:
n. 5 punaista mietoa chiliä
4 valkosipulinkynttä
30g inkivääriä
1dl sokeria
1dl riisiviinietikkaa
1½dl vettä
ripaus suolaa
2tl perunajauhoja

Poista chileistä kannat, mutta älä poista sisusta. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Paloittele ainekset reiluiksi paloiksi. Hienonna monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Mittaa sokeri, etikka, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Lisää hienonnettu chilitahna. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhoon pikku tilkka vettä. Lorauta suurus ohuena nauhana, samalla sekoittaen kastikkeeseen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa. Kaada kastike tarjoiluastiaan. Jäähdytä ennen tarjoilemista. Kastike säilyy jääkaapissa pari viikkoa!


ponzu-kastike:
1 sitruunan mehu
3/4dl soijakastiketta
2rkl riisiviinietikkaa
2rkl hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia

Yhdistä kaikki ainekset. 

Tarjoa dipit tamagoyaki-rullien kanssa.








3 kommenttia:

  1. Todella hyvän näkösiä! Täytyy itsekkin testata joku kerta 👌 jos kiinnostaa käydä tsekkaamassa mun aasialaisia ja muitakin kokkailuja klikkaa www.tanelinkeittiossa.blogspot.fi !

    VastaaPoista
  2. Oi näyttää (ja kuulostaa) kyllä niin hyville, että ihan pakko testata viikonloppuna!

    VastaaPoista
  3. Voi jestas sentään!
    Nämä ovat kyllä niin upean näköiset ja nuo soosit kanssa. Voi kun voisi jo syödä graavikalaa. .... Voisihan tätä tässä odotellessa ehkä vähän soveltaa ja täyttää vaikka sillä majoneesitonnikalalla, jota on susheissa kanssa. Hmmm, voisikin tehdä, kun seuraavan kerran ylittämätön sushihimo iskee, kiitti ideasta :)
    -Stomp

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...