lauantai 7. helmikuuta 2015

KIAW NAAM KUNG, won ton -keitto katkaravuilla

Tällä kertaa tytär sai päättää viikonlopun thaikkuherkut. 
Testaukseen päätyi won ton -keitto. 
Hieman mauttoman oloisen ruuan maustoimme ohjeen vastaisesti chilillä, 
korianterilla ja öljyssä ruskistetulla valkosipulilla. 
Oikein mukavaa vaihtelua tavallisimpiin thaikkukokkailuihimme.


225g hienonnettuja katkarapuja
6 valkosipulin kynttä
2 korianterinjuurta hienonnettuna (tai puolisen teelusikallista korianterijauhetta)
ripaus jauhettua valkopippuria
20 won ton -levyä (7,5cm leveitä)
1-2rkl kasviöljyä
9½dl kanalientä
2rkl soijakastiketta
4 jättikatkarapua 
100g kiinankaalia 
100g pavunituja
3 kevätsipulia suikaleina
jauhettua valkopippuria sirotteluun

Yhdistä kulhossa paloitellut jättikatkaravut, 2 valkosipulinkynttä, korianterin juuret, jauhettu pippuri sekä ripaus suolaa. Laita yksi teelusikallinen sekoitusta jokaisen won ton -levyn keskelle. Nosta reunat ja purista kulmat yhteen tehdäksesi pienen laukun.





Kuumenna öljy pienellä wokki- tai paistinpannulla ja pikapaista 
jäljelläolevat valkosipulit kevyen ruskeiksi. 
Siirrä pois lämmöltä ja poista valkosipuli.

Kuumenna vettä kastikepannulla ja anna kiehehtaa. 
Pudota won ton -laukut varovaisesti veteen ja kypsennä 2-3 minuuttia. 
Nosta laukut rei'itetyllä kauhalla, ja siirrä ne kulholliseen lämmintä vettä.

Kuumenna liemi kastikepannulla kiehumispisteeseen. 
Lisää soijakastike, katkaravut sekä kiinankaali ja keitä muutama minuutti.

Kuivaa kypsennetyt won ton -laukut ja siirrä ne liemeen.

Jaa pavunidut, won tonit ja keittosekoitus jokaiseen kulhoon. 
Koristele kevätsipulilla, jauhetulla pippurilla sekä valkosipuliöljyllä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...