Tällä kertaa tytär sai päättää viikonlopun thaikkuherkut.
Testaukseen päätyi won ton -keitto.
Hieman mauttoman oloisen ruuan maustoimme ohjeen vastaisesti chilillä,
korianterilla ja öljyssä ruskistetulla valkosipulilla.
Oikein mukavaa vaihtelua tavallisimpiin thaikkukokkailuihimme.
225g hienonnettuja katkarapuja
6 valkosipulin kynttä
2 korianterinjuurta hienonnettuna (tai puolisen teelusikallista korianterijauhetta)
ripaus jauhettua valkopippuria
20 won ton -levyä (7,5cm leveitä)
1-2rkl kasviöljyä
9½dl kanalientä
2rkl soijakastiketta
4 jättikatkarapua
100g kiinankaalia
100g pavunituja
3 kevätsipulia suikaleina
jauhettua valkopippuria sirotteluun
Yhdistä kulhossa paloitellut jättikatkaravut, 2 valkosipulinkynttä, korianterin juuret, jauhettu pippuri sekä ripaus suolaa. Laita yksi teelusikallinen sekoitusta jokaisen won ton -levyn keskelle. Nosta reunat ja purista kulmat yhteen tehdäksesi pienen laukun.
Kuumenna öljy pienellä wokki- tai paistinpannulla ja pikapaista
jäljelläolevat valkosipulit kevyen ruskeiksi.
Siirrä pois lämmöltä ja poista valkosipuli.
Kuumenna vettä kastikepannulla ja anna kiehehtaa.
Pudota won ton -laukut varovaisesti veteen ja kypsennä 2-3 minuuttia.
Nosta laukut rei'itetyllä kauhalla, ja siirrä ne kulholliseen lämmintä vettä.
Kuumenna liemi kastikepannulla kiehumispisteeseen.
Lisää soijakastike, katkaravut sekä kiinankaali ja keitä muutama minuutti.
Kuivaa kypsennetyt won ton -laukut ja siirrä ne liemeen.
Jaa pavunidut, won tonit ja keittosekoitus jokaiseen kulhoon.
Koristele kevätsipulilla, jauhetulla pippurilla sekä valkosipuliöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti