1kg voitaikinalevyjä
6 kananmunaa
täyte
2 sipulia
1rkl öljyä
2 hapahkoa omenaa
400g mausteista raakamakkaraa
400g keittokinkkua
1rkl dijonsinappia (käytin 2rkl eikä ollut yhtään liikaa)
2rkl timjaminlehtiä
1tl suolaa
3-4 kierrosta mustapipuria myllystä
1 kananmuna
lisäksi
voita vuoan voiteluun
2 kananmunaa voiteluun (1 riittää varsin hyvin)
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä 6 kananmunaa koviksi (6-7min) ja anna jäähtyä.
Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannussa kypsiksi. Kuori ja raasta omenat. Yhdistä sipulit ja omenat kulhossa. Puristele raakamakkarat joukkoon. Hienonna kinkku ja lisää se täytteeseen. Mausta sinapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22cm halkaisijaltaan) pohjalle. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat voilla. Kauli voitaikina hieman ohuemmaksi. Ota 1/3 voitaikinasta sivuun kantta varten. Nosta taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita 3-4cm kerros täytettä vuoan pohjalle taikinan päälle. Kuori keitetyt munat ja asettele ne kokonaisina tasaisesti täytteelle. Lisää loput täytteestä, yritä saada kananmunat peittymään tasaisesti joka puolelta.
Leikkaa lopusta voitaikinasta hieman vuokaa isompi ympyrä. Nosta se kanneksi ja nipistä kiinni reunoihin. Voit taiteilla lopusta taikinasta piirakan pintaan kuvioita. Voitele pinta kananmunalla. Paista piirasta noin 50 minuuttia uunin keskitasolla. Jos piiraan kansi tummuu liikaa, peitä se foliolla. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen vuoan reunojen irroittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti