Kebabrullan valmistaminen itse pizzataikinasta ja kebablihasta lähtien saattaa kuulostaa kovin vaivalloiselta ja sitähän se toki onkin ollakseen olevinaan "pikaruokaa". Lopputulos on kuitenkin todella herkullinen. Ja sitäpaitsi käytinhän reseptiin Blå Bandin valmista kastiketta (joka on muuten noin sata kertaa parempaa, kuin yksikään kaupan ns. "kebabkastike").
kebabrulla (kolmelle)
kolme kourallista kebablihaa lastuiksi leikattuna*
1 annos pizzataikinaa*
tomaattikastiketta*
jogurttikastiketta*
n. 5cm pätkä kurkkua ohuina siivuina
2 tomaattia kuutioina
nyrkin kokoinen pala jäävuorisalaattia kapeana suikaleena
½ punasipulia hyvin ohuina siivuina
jalapenoja
Blå Bandin Mexican hot saucea
Paista pizzapohjat uunissa ohjeen mukaan. Pohjat saavat olla hyvin ohuita ja pehmeämmäksi jätettyjä kuin normaalit pizzapohjat, jotta niistä saa käärittyä rullan. Leikkaa kebablihapötköstä juustohöylällä ohuita lastuja ja lämmitä ne mielesi mukaan uunissa, pannulla tai mikrossa. Levitä valmiin pizzapohjan päälle kuumaa tomaattikastiketta, kebablihaa, tomaattikuutioita, kurkkua, salaattia, sipulia, jogurttikastiketta, hot saucea ja jalapenoja. Kääri parhaan kykysi mukaan koko komeus tiiville rullalle ja NAUTI!
*kebabliha (Huom! Vaatii noin puoli vuorokautta valmistuakseen!)
1kg naudan jauhelihaa
36g aromisuolaa
2rkl mustapippurirouhetta
0,5rkl paprikajauhetta
0,5rkl chilijauhetta
Veivaa aineksia sekaisin monitoimikoneessa vähintään 10 minuuttia, kunnes jauheliha on tasaista massaa. Taputtele lihaseoksesta tiivis, käsivarren paksuinen pötkö ja kääri se tiukasti kolminkertaisen folion sisään rullaksi. Paista 100-asteisessa uunissa 4h ajan, jäähdytä sitten nopeasti ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
*pizzataikina
puoli pakettia hiivaa
1tl hunajaa
1tl suolaa
2dl kädenlämpöistä vettä
n.5dl jauhoja (pari desiä durum vehnäjauhoja ja loput erikoisvehnäjauhoja)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon hunaja ja suola ja pikkuhiljaa jauhoja kunnes saat erittäin pehmeän taikinan, mutta käsissä pyöriteltävän ja tasaisen taikinan. Jauhota kätesi, pöytä sekä taikinamöykyn pinta. Alusta taikina pyörittelemällä, painelemalla ja veivaamalla taikinaa jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan, jotta saat siihen sopivan sitkon ja rakenteen. Pyöräytä taikinasta pallo, laita se kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota vedottomassa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Paista 225 asteisessa uunissa 3-4 minuuttia.
*tomaattikastike
7 tomaattia kaltattuna ja kuutioituna
kunnon loraus neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä raastettuna hyvin hienoksi
1 sipuli hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
chilijauhetta
½dl ketsuppia
ripaus sokeria
1rkl balsamiviinietikkaa
Kuumenna öljy pienessä kattilassa ja kuullota siinä raastettua valkosipulia ja hienonnettua sipulia, kunnes ne ovat pehmeitä. Älä anna ruskistua. Lisää kaltatut ja kuutioidut tomaatit sekä maun mukaan suolaa, mustapippuria, chilijauhetta ja ripaus sokeria. Keittele seosta puolisen tuntia niin, että se koko ajan porisee, muttei pala pohjaan. Lisää lopuksi ketsuppi ja balsamiviinietikka ja keittele vielä kymmenisen minuuttia.
*jogurttikastike
pari dl Lindahlsin partaäijäjogurttia
pari valkosipulin kynttä raastettuna hienoksi
suolaa, mustapippuria
sitruunamehua
Sekoita valkosipuliraaste huolellisesti jogurtin sekaan ja mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään vartin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti