Pari viikkoa sitten taioin jääkaapin perukoille jääneistä tähteistä keiton Master Chef Australian Italia-viikon inspiroimana. Nakkasin kasviskeiton joukkoon myös pekoninjämät, mutta keitto toimii hyvin ilmankin.
½pkt pekonia
loraus öljyä
2 sipulia ronskeina paloina
2 valkosipulia hienonnettuna
500g tomaattimurskaa
suolaa, pippuria
2 hyppysellistä sokeria
1tl timjamia
1tl meiramia
1tl basilikaa
2tl oreganoa
2tl savupaprikaa
1l kasvislientä (fondista)
+ 1rkl riistafondia
1dl ohraa (esikypsytettyjä kokonaisia suurimoita)
4 pientä perunaa muutamaan osaan paloiteltuna
1½dl porkkanaa kuutioina
muutama mustakaalin lehti lehtiruoti poistettuna ja hieman silputtuna
1½dl pakasteherneitä
2 tomaattia n.peukalonpään kokoisina paloina
1rkl tuoretta salviaa silppuna
2rkl tuoretta timjamia
Paloittele pekoni ja paista nopeasti kattilassa. Ota pekonit pois kattilasta ja lisää loraus öljyä ja nokare voita. Kuullota tässä seoksessa sipulia ja valkosipulia, kunnes ne alkavat pehmetä, mutta älä ruskista. Lisää tomaattimurska, suola, pippuri, sokeri, kuivat yrti ja paprikajauhe. Hauduttele hetki ja lisää sitten kasvisliemi ja riistafondi. Kiehauta ja lisää ohra. Anna porista n.20minuuttia ja lisää sitten perunat ja porkkanat. Keittele viitisen minuuttia ja lisää mustakaali. Anna taas porista 5-10 minuuttia, kunnes ohra, perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä. Lisää pekonit, herneet ja tomaatit sekä tuoreet yrtit ja kuumenna. Nauti tuoreen, itseleivotun leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti