tiistai 25. maaliskuuta 2014

ITALIALAISHENKINEN KASVISKEITTO (PEKONILLA)

Australian Master Chef ihan ehdottomasti lemppariruokaohjelmani. Nyt sitä esitettiin peräti kaksi kautta peräkkäin ja meidän perheessä onkin tuijoteltu tiiviisti Ruutua ja imetty ideoita kotikeittiöön. Mutta mitä ihmettä sitä tekee kaikella tällä ylimääräisellä vapaa-ajalla, kun George, Gary ja Matt eivät enää tule olohuoneeseemme iltaisin?!

Pari viikkoa sitten taioin jääkaapin perukoille jääneistä tähteistä keiton Master Chef Australian Italia-viikon inspiroimana. Nakkasin kasviskeiton joukkoon myös pekoninjämät, mutta keitto toimii hyvin ilmankin.



½pkt pekonia
loraus öljyä
2 sipulia ronskeina paloina
2 valkosipulia hienonnettuna
500g tomaattimurskaa
suolaa, pippuria
2 hyppysellistä sokeria
1tl timjamia
1tl meiramia
1tl basilikaa
2tl oreganoa
2tl savupaprikaa
1l kasvislientä (fondista)
 + 1rkl riistafondia
1dl ohraa (esikypsytettyjä kokonaisia suurimoita)
4 pientä perunaa muutamaan osaan paloiteltuna
1½dl porkkanaa kuutioina
muutama mustakaalin lehti lehtiruoti poistettuna ja hieman silputtuna
1½dl pakasteherneitä
2 tomaattia n.peukalonpään kokoisina paloina
1rkl tuoretta salviaa silppuna
2rkl tuoretta timjamia

Paloittele pekoni ja paista nopeasti kattilassa. Ota pekonit pois kattilasta ja lisää loraus öljyä ja nokare voita. Kuullota tässä seoksessa sipulia ja valkosipulia, kunnes ne alkavat pehmetä, mutta älä ruskista. Lisää tomaattimurska, suola, pippuri, sokeri, kuivat yrti ja paprikajauhe. Hauduttele hetki ja lisää sitten kasvisliemi ja riistafondi. Kiehauta ja lisää ohra. Anna porista n.20minuuttia ja lisää sitten perunat ja porkkanat. Keittele viitisen minuuttia ja lisää mustakaali. Anna taas porista 5-10 minuuttia, kunnes ohra, perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä. Lisää pekonit, herneet ja tomaatit sekä tuoreet yrtit ja kuumenna. Nauti tuoreen, itseleivotun leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...