tiistai 18. maaliskuuta 2014

AMERICAN PULLED PORK BURGER

Hyväksi todettu hampurilaissämpyläohje, mahtavaksi muokattu pulled pork -ohje ja uusi kastikeohjetuttavuus tapasivat sunnuntai-illallisen merkeissä. Kaikki ihan omin pikku kätösin tehtynä! American dressingille löysin ohjeen Kokit ja Potit -blogista. Suolakurkutkin olivat itsesäilöttyjä, inkiväärillä ja chilillä maustettuja - mutta tavalliset kaupan suolakurkkuviipaleet kelpaavat vallan mainiosti! Hamppareiden kylkeen teimme ranskalaisia perunoita, mutta upporasvassa keittäminen vaatii vielä hieman harjoittelua, ennenkuin laitan reseptiä kehiin.





HUOM! Muuntelin possuohjetta taas astetta herkullisemmaksi. Possun lavan sijasta käytin tällä kertaa possun niskaa ja Nomu-rubin uupuessa hieroin possun pintaan suolan ja pippurin lisäksi Kauhukeittiöstä nappaamaani ihanaa mausteseosta. Marinadiin käytin vain noin puolet siirapin määrästä ja lisäsin puolen sitruunan mehun. Uunin säädin 140 asteeseen ja paistoajan päätteeksi jätin possun vielä noin puoleksi tunniksi uuniin muhimaan ilman asteita.

Lisukkeet per hampurilainen:
1-2 lehteä salaattia
3 suolakurkkusiivua
muutama punasipulirengas
pieni kourallinen cheddaria raasteena
1-2 siivua pekonia puolitettuna ja rapeaksi paistettuna
töräys ketsuppia
½tl dijon-sinappia
1-2rkl American dressingiä

American dressing:
1 kananmunan keltuainen
2tl Dijon-sinappia
1dl rypsiöljyä 
½dl ekstraneitsytoliiviöljyä
1rkl omenaviinietikkaa
1rkl tomaattipyrettä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2rkl kapriksia
1tl sokeria 
suolaa
ripaus cayennepippuria


Sekoita keltuaisen joukkoon sinappi. Valuta öljyä hiljalleen samalla koko ajan sekoittaen (sauvasekoitin, sähkövatkain tai monitoimikone passaavat tähän hommaan hyvin). Kuori ja hienonna aivan pieneksi sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua myös kaprikset. Sekoita kaikki ainekset. Maista ja säädä makuja. Jos mahdollista, anna makujen tasoittua jääkaapissa. 



Valmista pulled pork, hampparisämpylät ja kastike ajoissa! Kun saat sämpylät höyryävän kuumina uunista, puolita ne ja täytä riivityllä possun lihalla ja muilla ihanilla lisukkeilla - levitä cheddar-raaste sämpylän ja possun väliin niin että juusto sulaa. Nauti itsesi ähkyksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...