keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

KINUSKI-SUOLAPÄHKINÄJÄÄTELÖ

Sain toiveen kinuskijäätelöreseptin kehittelemisestä. Ilman sen kummempaa taustatutkimusta (olisi ehkä kannattanut vähän edes pohtia asiaa tarkemmin) pyöräytin ensimmäisen kokeiluerän. Kinuskijäätelöksi tämä maistui turhan vähän kinuskille, mutta muuten tykkäsin kyllä mausta ja koostumuksesta. Aion kuitenkin tehdä vähän lisää taustatutkimusta ja selvittää miten jäätelöstä saa herkullisen kinuskista ilman, että kinuski jähmettyy könteiksi jäätelön sekaan.


4 kananmunan keltuaista
3/4dl sokeria
3dl kuohukermaa
2dl maitoa

kourallinen suolapähkinöitä hieman rouhittuna
2dl kuohukermaa
2dl ruokokidesokeria
2 rouhaisua suolaa myllystä

Vaahdota keltuaiset ja sokeri tasaiseksi, paksuksi massaksi. Vaahdota kuohukerma. Sekoita maito muna-sokerimassaan ja nostele sekaan varovasti kermavaahto. Kaada seos jäätelökoneen kulhoon. 
Käynnistä kone ja valmista vaadittu aika (30-60 min). Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kuohukerma ja sokeri. Keittele kasaan, kunnes kinuski on vielä juuri ja juuri valuvaa. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja suola. 


Lisää kinuski-pähkinäseos jäätelömassaan kun jäätelö alkaa olla valmista. Jäähtyessään kinuski kovettuu välittömästi, joten lisää kinuskiseos nopeasti ja nokareissa pitkin jäätelömassaa. Anna jäätelökoneen pyörittää massaa hieman sekaisin - kinuski saa jäädä jäätelön sekaan viiruiksi. Kaavi valmis jäätelö pakastamisen kestävään rasiaan ja säilytä pakkasessa. 

2 kommenttia:

  1. Mulla on sama projekti odottamassa, yritän muistaa vinkata, jos saan jotain järkevää aikaiseksi. Tällä hetkellä painiskelen punajuuri-suklaajäden kanssa.

    VastaaPoista
  2. Jätskin tekeminen on hauskaa ja tämä ohje niin menee testiin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...