4 kananmunan keltuaista
3/4dl sokeria
3dl kuohukermaa
2dl maitoa
kourallinen suolapähkinöitä hieman rouhittuna
2dl kuohukermaa
2dl ruokokidesokeria
2 rouhaisua suolaa myllystä
Vaahdota keltuaiset ja sokeri tasaiseksi, paksuksi massaksi. Vaahdota kuohukerma. Sekoita maito muna-sokerimassaan ja nostele sekaan varovasti kermavaahto. Kaada seos jäätelökoneen kulhoon.
Käynnistä kone ja valmista vaadittu aika (30-60 min). Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kuohukerma ja sokeri. Keittele kasaan, kunnes kinuski on vielä juuri ja juuri valuvaa. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja suola.
Lisää kinuski-pähkinäseos jäätelömassaan kun jäätelö alkaa olla valmista. Jäähtyessään kinuski kovettuu välittömästi, joten lisää kinuskiseos nopeasti ja nokareissa pitkin jäätelömassaa. Anna jäätelökoneen pyörittää massaa hieman sekaisin - kinuski saa jäädä jäätelön sekaan viiruiksi. Kaavi valmis jäätelö pakastamisen kestävään rasiaan ja säilytä pakkasessa.
Mulla on sama projekti odottamassa, yritän muistaa vinkata, jos saan jotain järkevää aikaiseksi. Tällä hetkellä painiskelen punajuuri-suklaajäden kanssa.
VastaaPoistaJätskin tekeminen on hauskaa ja tämä ohje niin menee testiin :)
VastaaPoista