Pizzapohjan ohje löytyy TÄÄLTÄ.
oliiviöljyä
2 karitsan sisäfilettä
suolaa, mustapippuria
muutama ohut siivu munakoisoa
½ punasipuli
tomaattikastiketta
pari pientä kourallista mozzarellaraastetta
1dl Lindahlsin partaäijäjogurttia
½ nippua minttua
pari tl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
muutama kivetön kalamataoliivi
n. 100g luomufetaa
muutamia basilikanlehtiä
Valmista jogurttikastike. Raasta tai hienonna hyvin hienoksi valkosipulin kynsi. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja valkosipuli jogurttiin ja mausta makusi mukaan suolalla ja sitruunamehulla.
Leikkaa munakoisosta ohuita (alle ½cm) siivuja, itketä ne ja pyyhi talouspaperilla. Sipaise siivujen pintaan hieman oliiviöljyä ja paista niihin parilapannulla kauniit raidat. Hiero karitsanfileisiin kevyesti suolaa ja mustapippuria ja paista niihin hyvin nopeasti kuumalla parilapannulla ruskea pinta, mutta jätä sisältä selvästi raa'aksi. Anna levätä leikkuulaudalla. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Levitä kohonneen pizzapohjan päälle tomaattikastiketta ja mozzarellaraastetta. Siivuta karitsanfileet vinottain n.½cm siivuiksi. Levitä pizzan päälle munakoisosiivut, fileesiivut, oliivit ja punasipulirenkaat. Murustele päälle fetaa ja paista 225-asteisessa uunissa pizzakivellä n. 7min, kunnes pizzapohja on kypsä ja feta on sulanut ihanasti. Ota pizza uunista, lusikoi pizzan päälle nokareittain jogurttikastiketta ja viimeistele basilikan lehdillä.
HERKUTTELE!
Kreikkalainen pizza kuulostaa niin omituiselta, että sen on pakko olla todella hyvää. Kokeillaan ehdottomasti !
VastaaPoista